Brașov. Tren subteran Gară-Livada Poștei, cu stații în Centru Civic, Patria, Modarom. Cât ar costa?

Last Updated on septembrie 19, 2021 O soluție pentru a reduce traficul auto din centrul Brașovului ar fi un tren subteran Gară-Livada Poștei, cu stații în Centru Civic, Patria, Modarom.

Pe grupul de Facebook Coliban Primar, Mihai T. a scris: „Daca tot discutam de reducerea circulatiei auto, care credeti ca sunt sansele Brasovului de a obtine finantare europena pentru o extensie subterana a caii ferate din Gara Brasov pana la Livada Postei (cca. 3.5 km).

Brașov. Tren subteran Gară-Livada Poștei, cu stații în Centru Civic, Patria, Modarom. Cât ar costa? 1

Evit termenul metrou pentru ca vreau sa sugerez o solutie mixta (aceasi garnitura circula la suprafata pana in gara centrala si in continuare in subteran pana la Livada Postei). Bine inteles pe portiunea subterana sunt necesare 4-5 statii (exemplu Gara-U, Centru Civic, Patria, Modarom, Livada Postei). Cele mai cunoscute solutii de acest gen sunt S-Bahn in Munchen si RER in Paris.

Scopul acestei extensii este de a imbunatati calitatea vietii in Brasov (reducere densitate automobile) prin cresterea atractivitatii zonei metropolitane (in special locuinte individuale cu dezvoltare pe orizontala) conectate in mod rapid, sigur si civilizat cu zona hypercentrala a Brasovului.

Totul porneste de la un avantaj unic al Brasovului in Romania si anume trama feroviara existenta care (dupa modernizari rezonabile pentru secolul XXI) poate lega Zarnesti, Rasnov, Cristian, Codlea, Ghimbav, Stupini, Harman, Darste, Predeal cu centrul Brasovului cu timpi de traiect rezonabili (20-40 minute).

Fara prea mari investitii se pot conecta Sanpetru (prin Stupini) si, de ce nu, intr-un viitor apropiat Bran, Sf. Gheorghe).

Traficul Zona metropolitana – Centru Brasov reprezinta astazi probabil ~30% din total si este efectuat in cvasi totalitate cu auto personal”.

Previous Story

Foto Brașov. Medicul Dan Grigorescu atacat de urs, în propria curte! „S-a repezit înspre mine”

Next Story

Video Brașov. Autobuz RATBV răsturnat în șanț, la Pietrele lui Solomon