Brașov. Mergi 4 zile gratuit cu autobuzele RATBV, inclusiv spre Poiana Brașov, începând de joi

Last Updated on septembrie 6, 2021 Primăria Brașov anunță că circulația cu mijloacele de transport public ale RATBV va fi gratuită în perioada 9 – 12 septembrie pe raza municipiului Brașov.

Decizia a fost luată în contextul în care în această perioadă se va organiza în Brașov Forumul Orașelor Verzi, eveniment ce presupune conferințe și acțiuni pe teme de mediu, și care își propune să determine utilizarea cu precădere a serviciilor publice de transport în comun.

Brașov. Mergi 4 zile gratuit cu autobuzele RATBV, inclusiv spre Poiana Brașov, începând de joi 1

În altă ordine de idei, primele troleibuze Solaris noi, din cel de-al doilea lot achiziționat de Primăria Municipiului Brașov, care conține un număr de 25 de mijloace de transport complet nepoluante, vor fi livrate la începutul lunii viitoare.

După parcurgerea formalităților de recepție, înmatriculare etc., RATBV S.A. va introduce în circulație noile troleibuze cu prioritate pe traseul liniei 8, cuprins între terminalele Rulmentul și Saturn. Pentru traseul cu indicativul 8, din totalul de 25 de vehicule, vor fi alocate un număr 12 troleibuze Solaris.

Brașov. Mergi 4 zile gratuit cu autobuzele RATBV, inclusiv spre Poiana Brașov, începând de joi 2

Celelalte trasee pe care vor circula troleibuzele noi vor fi: linia 3 (Valea Cetății – Stadionul Tineretului), linia 7 (Roman – Rulmentul), linia 10 (Valea Cetății – Triaj) și linia 33 (Valea Cetății – Roman).

Troleibuzele vor avea o durată de funcționare de minim 15 ani, din care 8 ani fără reparații generale. Motorul va beneficia de o garanție de minim 500.000 de km, iar bateriile au o durată de viață de minim 5 ani.

Previous Story

Test gratuit COVID la Oktoberfest Brașov. Programul de astăzi

Next Story

Accident Brașov. O persoană a murit și alte 3 au fost rănite pe DN13