Brașov. Arhitectul Virgil Scripcariu „explică” mobilierul artistic amplasat lângă Biserica Neagră

Last Updated on septembrie 21, 2021 Într-o postare pe Facebook, arhitectul Virgil Scripcariu a „explicat” mobilierul artistic amplasat lângă Biserica Neagră.

Virgil Scripcariu:La invitația arhitectului Johannes Bertleff de a gândi câteva piese de mobilier urban pentru curtea Bisericii Negre din Brașov, am propus o familie de obiecte inspirate din scaunul tripod care a făcut tema standului României în expoziția de arhitectură la Bienala de la Veneția 2008.

Brașov. Arhitectul Virgil Scripcariu „explică” mobilierul artistic amplasat lângă Biserica Neagră 1

Am gândit de data aceasta un obiect ludic, de exterior, care să reziste și totodată să fie atractiv interacțiunii îndelungate cu copiii. Problema principală a mobilierului urban este de obicei uzura rapidă.

De aceea, am căutat un material care să îmbătrânească frumos, să aibă textură și amprenta manualității totale. Obiectele sunt realizate din plăcuțe de inox sudate și calibrate apoi cu ciocanul pe nicovală

Brașov. Arhitectul Virgil Scripcariu „explică” mobilierul artistic amplasat lângă Biserica Neagră 2

. M-am bucurat că reprezentanții Honterusgemeinde – Schwarze Kirche au avut curajul de a accepta o propunere ieșită din arhetipul provincial al mobilierului obișnuit.

Am convingerea că modernitatea poate face casă bună cu patrimoniul istoric”.

Previous Story

Brașov. Primarul Allen Coliban interzice fondul clasei. “Fondul Clasei nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal”

Next Story

Brașov. Tarife majorate substanțial la Cimitirul Municipal, chiar și cu 180%