Brașov. Allen Coliban, mesaj pentru șoferii blocați în trafic. „Folosiți autobuzele, este gratis”

Last Updated on septembrie 9, 2021 Primarul Allen Coliban este hotărât să reducă poluarea din Brașov. Cum de cea industrială nu are curaj să se lege, energia și-o canalizează spre reducerea poluării auto. În aceste zile face un experiment în Centrul Istoric: a blocat străzi și le oferă transport gratuit brașovenilor. Bineînțeles, șoferii sunt scandalizați. Cum să meargă ei cu autobuzul? Primăria trebuie să le ofere străzi cât mai încăpătoare și parcări generoase, nu să taie din străzi. În semn de protest, șoferii se vor bloca și mâine în trafic și-l vor înjura pe primarul Allen Coliban.

Allen Coliban: „Astăzi am venit cu bicicleta la deschiderea Conferinței de politici publice din cadrul Forumului Orașelor Verzi.
Vă încurajez și pe voi să folosiți mijloacele de transport alternative. Pentru următoarele 3 zile, transportul în comun al RATBv este gratuit.

Brașov. Allen Coliban, mesaj pentru șoferii blocați în trafic. „Folosiți autobuzele, este gratis” 1

Vom continua experimentul închiderii unei benzi de circulație, începând cu giratoriul de la Rectorat până la Poarta Șchei, inclusiv Șirul Beethoven, până pe 12 septembrie.

Sunt conștient de situația îngreunării traficului în timpul orelor de dimineață. Ne pare rău pentru disconfortul creat, însă, dacă fiecare dintre noi va încerca să folosească transportul alternativ – fie că e vorba de transportul în comun gratuit, fie că e vorba de biciclete, trotinete – cel puțin în zona centrului istoric, sunt sigur că mâine situația va fi una mult mai bună.

Brașov. Allen Coliban, mesaj pentru șoferii blocați în trafic. „Folosiți autobuzele, este gratis” 2

Pentru a mă asigura de îmbunătățirea condițiilor de trafic, am discutat cu cei de la Poliția Rutieră, care mi-au dat asigurări că vor fi pregătiți, alături de Poliția Locală, să intervină pe tot parcursul zilei și să decongestioneze eventualele “dopuri” de trafic.

Totuși, pentru a ne asigura împreună că lucrurile merg bine, vă încurajez încă o dată să folosiți mijloacele de transport alternative”.

Previous Story

2.226 de cazuri noi de COVID, 99 de copii internați. Situația la Brașov

Next Story

Brașov. Un nou magazin Decathlon se va deschide la Shopping Park