Brașov. Mulți urși. Horia Mihail: „Încep să nu mă mai simt în siguranță în centrul Brașovului. Oare ce este de făcut?”

Last Updated on august 3, 2021 Pianistul brașovean Horia Mihail atrage atenția asupra prezenței urșilor aproape de centrul orașului.

Horia Mihail: „Situația devine din ce în ce mai delicată. Dacă noaptea trecută am făcut ture între pat și căței pentru a-i liniști, în seara asta am sunat la 112 pentru a raporta prezența lui ursache chiar după gardul destul de firav.
Brașov. Mulți urși. Horia Mihail: „Încep să nu mă mai simt în siguranță în centrul Brașovului. Oare ce este de făcut?” 1

Încep să nu mă mai simt în siguranță în centrul Brașovului.
Oare ce este de făcut?”
Brașov. Mulți urși. Horia Mihail: „Încep să nu mă mai simt în siguranță în centrul Brașovului. Oare ce este de făcut?” 2

Câteva sfaturi pentru cei care se întâlnesc cu ursul
„Să nu îl hrăniţi sau să vă apropiaţi de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel.

Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri!

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului.

În niciun caz, nu fugiţi!

Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”, a transmis sg.maj. Magdalena Hatnean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, potrivit Adevarul.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Un mort și 5 răniți, pe DN 1

Next Story

Dedeman începe construcția celui de-al doilea magazin din Brașov. Ce salarii ar putea oferi