Brașov. Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărneşti. Un copil de un an a rămas orfan de tată

Last Updated on august 12, 2021 Un tânăr de 29 de ani a murit ieri carbonizat în explozia de lânga Uzina Tehnică Tohan, județul Brașov.

O altă persoană s-a intoxicat cu fum, iar alte două au suferit atacuri de panică. Depozitul era al unei firme private şi funcţiona pe platforma industrială a uzinei de muniţii militare de la Zărneşti.
Brașov. Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărneşti. Un copil de un an a rămas orfan de tată 1
(foto: Florian-Andrei Lamm)

Bărbatul care a murit în explozie avea 29 de ani. Era pirotehnist, ca și tatăl său şi avea un copil de un an și două luni, anunță Observator TV. Era angajat al unei firme din Săcele și lucra, împreună cu alte două persoane, la pregătirea unei livrări mari de artificii. Pe 5 mai 1983, 37 de persoane au murit și 300 au fost rănite într-o explozie ce a avut loc la aceeaşi uzină.

Martor: Sună la pompieri! A luat foc un depozit acolo! Sau au dat foc ei? Băi, băiatule! Uite, că pleacă în sus!

Ora 20.48. Un apel 112 anunţă o explozie de proporţii la fabrica de muniţii de la Zărneşti. Timp de câteva minute, scânteile şi fumul se văd de la câţiva kilometri depărtare. Peste 100 de pompieri militari şi 30 de voluntari sunt trimişi de urgenţă la locul exploziei. Primii pompieri sosiţi la faţa locului stabilesc şi sursa: un depozit de artificii, care folosea o hală de pe platforma uzinei de muniții.

Ora 21.45. La aproape un ceas de la primul apel 112, incendiul este stins. Între ruinele halei, pompierii găsesc un trup carbonizat, al unui tânăr şi un alt bărbat intoxicat cu fum.

F.A. Nicolae e fost pirotehnist la uzină şi e tatăl bărbatului care şi-a pierdut viaţa în urma exploziei.

Tatăl victimei: Era maestru pirotehnist, ştia. Eu exclud o greșeală umană, presupun. Din partea lui mă refer. Și nu era nici prima dată când colabora cu ei.

Deflagrația s-a produs în timp ce trei pirotehnişti ar fi pregătit un transport de artificii pentru spectacolul de Ziua Marinei, de la Constanța, spun cei de la Ziua de Constanța.

Instituția Prefectului Județul Brașov:‼️ UPDATE:
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, depozitul de artificii unde s-a produs deflagrația este proprietate a companiei Temexson SRL și se află pe platforma Uzinei Tohan din Zărnești.

Echipele de intervenție au stins incendiul în aproximativ jumătate de oră de la izbucnirea acestuia.

”Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, F. A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani. Familia a fost anunțată și urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu.

Menționăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson SRL urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție ai cărei reprezentanți se deplasează la locul incidentului. O anchetă va fi desfășurată și de instituțiile abilitate pentru determinarea cauzelor accidentului”, se menționează în comunicat.

Echipele specializate au semnalat degajări de fum în urma deflagrației, însă consideră că acestea nu au fost în cantitate însemnată și nu sunt toxice pentru populație”.

Vezi aici Video de la Explozie:

Previous Story

Foto Brașov. A ars restaurantul Zorba the Greek. Incendiul s-a extins și la două depozite de încălțăminte din vecinătate

Next Story

(Video) Când și la Brașov? Urs “la cumpărături” într-un magazin din Los Angeles