(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod

Last Updated on iulie 26, 2021 Primarul Allen Coliban a fost în această dimineață într-o inspecție pe Podul Fartec. Reprezentantul companiei care se ocupă de lucrări a declarat că din 15 august se va circula pe pod. Acesta a mai spus că într-o săptămână se va termina partea de suprastructură apoi se va începe asfaltarea podului care va fi ridicat cu 15 centimetri în faza finală.

Allen Coliban: „Progresul este vizibil. 15 august este termenul pe care ni l-am fixat pentru a circula pe acest pod. Din datele tehnice în luna decembrie structura era finalizată în proporție de doar 40 %, acum este la 90%”. 
(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 1

Irimia V.: „Duminică, manat de faptul ca mie unul (dar si voua tuturor cetatenilor acestui cartier) mi s-a promis de nenumarate ori ca podul de la Fartec va fi gata la finalul lunii iulie, data la care vom sparge o shampanie, cel mai probabil de ciuda ca iar ne-am luat teapa, am facut o scurta trecere in revista a santierului de la acest pod.

In primul rand, mizeria si gunoiul din santier dau nota profesionalismului cu, care se lucreaza in acest santier. Ma mir ca nimeni dintre autoritati, care am inteles ca participa saptamanal la sedintele de comandament, nu au nimic de obiectat. Pardon, am uitat, nu ma mai mira nimic in Administratia Locala (veche sau actuala!). Asa cum se vede in poze, materialele sunt lasate care pe unde au cazut din masina de aprovizionare, gunoiul zace printre placile de beton unde probabil ar trebui sa apara niste rosturi de dilatatie, pe sub pod zac shindrile prevazute cu, cuie special pentru cetatenii neatenti care se plimba cu pantofi fara talpa antiperforare, utilajele zac fiecare cum le-a prins ora de inchidere (vezi nacela uitata la inaltime unde de exemplu se pot urca copii sa ajunga la balustrade sau la liniile electrice de troleibuz), molozul este imprastiat din belsug pe spatiile verzi, etc.
(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 2

(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 3

Din punct de vedere siguranta a santierului, acesta nu este ingradit, oricine poate intra lejer si se poate aproviziona cu materialele care zac pe caldaram, nu mai vorbesc de faptul ca din punct de vedere siguranta al copiilor in special nu exista nimic – pot cadea printre placi, pot cadea printre cele 2 poduri, pod cadea de pe balustrade, pot cadea de pe pod pe drumul de sub pod, s.a.m.d. Dap, putem sa zicem ca, ce draq a cautat copilul sa se urce acolo, dar, mai vrem o tara ca afara?!? Afara stiti sa functioneze vreun santier in halul acesta?! Am chemat politia locala – disciplina in constructii – care a conchis ca maine o sa ii mai traga de urechi (desi au mai fost trasi), si ca nu le poate face mare lucru, ca trebuie sa termine… Acum ce facem, sincer, de dragul finalizarii santierului, ca asa a promis unul si altul, ne dam cu tesla si uitam de orice reguli?! Pai parca mai ieri urlau in gura mare cei din Administratia Locala ca tocmai asta vrem sa evitam, sa mai functionam ca pe vremea lui Scripca, si atunci? Mergem in continuare blat de dragul unui obiectiv bifat pe o lista, no matter what?! What the f**k?!

Altfel, eu unul ma uit mirat la cele constatate in santier, ca mai sunt foarte multe lucruri de finalizat, lucruri esentiale – in primul rand, finalizarea elementelor de pod necesare pe calea de rulare, elemente la care sunt sau nu realizate armaturile metalice si urmeaza sa se toarne beton peste acestea – ce mama betonului se va turna in 6 zile pana la finalul lunii, adica pardon, 5 zile sa lasam o zi si pentru astfalt, sa ajunga in parametrii optimi de “functionare”, astfel incat sa se poata turna covorul astfaltic peste si sa putem si circula in siguranta?!

Nu mai vorbim ca trebuiesc montate si rosturile de dilatatie in aceste 6 zile, nu mai vorbesc ca trebuiesc terminate si trotuarele, si aici vorbim de turnare beton si apoi covor astfaltic, nu mai vorbesc ca trebuiesc montate si finalizate parapetele de sprijin si siguranta, nu mai vorbesc ca pe dedesubt trebuiesc incarcati pilonii de sprijin cu beton pe zonele prevazute acum cu armaturi metalice, nu mai zic ca poate (ma rog sa se intample si asta) trebuiesc reabilitate si scarile de acces de sub pod catre trotuarul pietonal prevazut pe acesta, nu mai vorbesc ca poate sunt necesare si ceva indicatoare auto… Nu mai vorbesc de demontarea schelelor, a organizarii de santier, curatenie, refacere spatii verzi, etc. – pentru ca astea par vise.
(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 4

(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 5

Despre calitatea lucrarilor – pozele vorbesc de la sine…prefer sa nu imi dau cu parerea explicit… la un singur aspect vreau sa ma opresc totusi – bordurile ce marginesc partea carosabila – acestea sunt probabil recuperate de pe undeva, pentru ca arata jalnic, iar modul de fixare al acestora este facut in bataie de joc – probabil nu vor trece de prima iarna si vor face “pasi”! Dar, probabil invocam si aici graba, care strica treaba!
(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 6

(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 7

(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 8

Avand in vedere toate cele de mai sus, judecati voi daca 31 iulie va fi o data cand se va taia o panglica pe bune, sau daca va fi, va fi ceva simbolic, sa dam bine pe sticla, si apoi il inchidem de urgenta pentru finalizarea lucrarilor, care daca-mi este permis sa imi dau cu parerea, nu poate insemna mai devreme de luna septembrie – vorbesc de finalizarea lucrarilor si darea podului in functiune in conditii de siguranta deplina”.
(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 9

(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 10

(Foto/Video) Brașov. Allen Coliban: „Pe 15 august se va circula pe Podul Fartec”. Primarul în inspecție pe pod 11

Vezi aici Video, Primarul Allen Coliban verifică stadiul lucrărilor de la Pasajul Fartec:

Previous Story

(Foto) FC Braşov – Viitorul Târgu Jiu se vede la TV. Spectacol la prezentarea echipei suporterilor stegari, SR Brașov

Next Story

Cauzele îmbolnăvirii în masă de la Râșnov. Anunț de ultima ora de la DSP Brașov