Ursul tot mai aproape de Piața Sfatului? „Cam așa in Brasov. In timp ce eram la terasa in Piata Sfatului”

Last Updated on iulie 12, 2021 În fiecare zi ISU Brașov transmite mesaje RO-Alert pentru a semnala prezența ursului în Brașov. Urșii preferă cartiierele Răcădău și Schei. Ajunge și în Piața Sfatului, la terasă?

Ursul tot mai aproape de Piața Sfatului? „Cam așa in Brasov. In timp ce eram la terasa in Piata Sfatului”

Anda G., zilele trecute: Cam așa in Brasov. In timp ce eram la terasa in Piata Sfatului”
Ursul tot mai aproape de Piața Sfatului? „Cam așa in Brasov. In timp ce eram la terasa in Piata Sfatului” 1

Anca S.: Dacă vrei să îl vezi live, te invit in Poiana, la nea Benciu…sau chiar si la mine in curte😂😂😂
Andreea C.: In Racadau urla roalertul uneori si de cate 2-3 ori pe seara …mai nou și pe la prânz…

Alexandra E.: Am avut si noi o experienta scary in Brasov! Eram doar eu cu fii-mea si inca nu stim daca era urs sau ne-a jucat feste mintea si era un caine mai mare…Ideea este ca alergam de nebune pe traseu, eu tipand si incercand sa dau drumu la YouTube ( sa speriem ursul :)) ) si Jessi plangand. Cred ca i s-a taiat de ideea de natura / munte 😂

Virginia Alexandrescu: Io cand zic ca vine ursache pe Republicii, nu ma credeti. Ia sa vedeti…🍹

Ursul tot mai aproape de Piața Sfatului? „Cam așa in Brasov. In timp ce eram la terasa in Piata Sfatului” 2

Situație gravă în Harghita. IJJ Harghita transmite că în acest weekend au fost primite 12 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Borsec și Toplița, anunță ziarharghita.ro.

Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 9 iulie, începând cu ora 21:06, trei din stațiunea Băile Tușnad și unul din Borsec. La apelurile din Băile Tușnad a intervenit un echipaj de jandarmerie, iar la Borsec, un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist. Dacă la Băile Tușnad a fost nevoie ca urșii să fie îndepărtați în afara localității, la Borsec, ursul nu a fost găsit.

Ursul tot mai aproape de Piața Sfatului? „Cam așa in Brasov. In timp ce eram la terasa in Piata Sfatului” 3

Sâmbătă, 10 iulie, au fost înregistrate un număr de șapte apeluri, patru din Băile Tușnad și trei din municipiul Toplița.
Primul apel a fost făcut la ora 00:01, fiind semnalată o ursoaică cu pui pe peronul gării din stațiune, aceasta fiind îndepărtată înspre pădure. Noaptea s-a încheiat cu un apel făcut de către un domn, prin care se semnala prezența unei ursoaice cu pui în bucătăria unui hotel din Băile Tușnad. Un echipaj de ordine publică, format din polițist și jandarm a reușit scoaterea acesteia din interiorul clădirii și îndepărtarea înspre pădure, în afara zonelor locuite.

Au urmat trei apeluri într-un timp foarte scurt, făcute din Toplița, începând cu ora 13:00, fiind observat un urs care se deplasa prin curțile caselor, inclusiv prin râul Mureș. La fața locului au fost trimise atât echipaje de jandarmerie, cât și echipaje de poliție, ursul într-un final părăsind zona unde fusese semnalat.

Ziua de sâmbătă a fost încheiată de două apeluri făcute din Băile Tușnad, la o distanță de două ore, în ambele cazuri jandarmii îndepărtând urșii înspre pădure.
Duminică, 11 iulie, ora 20:44, am înregistrat ultimul apel, un bărbat semnalând prezența unui urs în apropierea unui hotel din Băile Tușnad. Ursul se afla în apropierea unui tomberon și se hrănea cu resturi alimentare. Echipajul de jandarmerie a îndepărtat ursul înspre pădure.”, transmite purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

Previous Story

„Brașov, ia aruncă un ochi aici!” Parisul limitează viteza automobilelor în oraş la 30 km/h

Next Story

Foto Brașov. „A ajuns cartierul Racadau de rasul curcii” . Zona de grătare de la Iepure a fost abandonată de Primărie