Îmbolnăvire în masă la Râșnov! 100 de persoane au vărsături, frisoane, diaree. ‘Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.”

Last Updated on iulie 22, 2021 Probleme mari la Râșnov unde aproape 100 de persoane s-au îmbolnăvit. Este de la apa de la robinet, spun acestea. Primăria spune că nu este de la apa de robinet și prezintă două buletine de analiză din 5 iulie. Râșnovenii s-au îmbolnăvit cu mult după aceste buletine de analiză.

Toţi au aceleaşi simptome digestive. Autorităţile încearcă să afle cauza, după ce localnicii au golit rafturile farmaciilor, în goana după medicamente. Până atunci, le-au recomandat oamenilor să nu mai bea apă de la robinet, anunță Observator Tv.

Îmbolnăvire în masă la Râșnov! 100 de persoane au vărsături, frisoane, diaree. 'Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.'' 1

‘Mama mea are probleme digestive.
Da, toată lumea are. E o problemă generală în Râşnov. 90% din persoanele care au venit azi şi ieri au aceeaşi problemă.”

Tot oraşul Râşnov pare să treacă printr-o epidemie de probleme digestive. În farmacii, toată lumea caută aceleaşi medicamente.

‘Cam astea s-au dat, de două zile încoace.
Din ce cauză?
De la apă. Eu cred că de la apa potabilă. Aşa se zvoneşte.”

”Vin clienţii şi ne spun, la magazin.
Ce?
Că nu se simt ok, nu se simt bine. Ei zic că de la apă că vin şi cumpără apă plată.”

Localnicii spun că de vină este apa de la robinet
În oraşul cu 15.000 de locuitori, cel puţin 200 s-ar fi îmbolnăvit în ultimele zile. Câteva zeci au şi ajuns la spital. Iar oamenii suspectează că situaţia ar fi apărut din cauza apei de la robinet.

‘Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.”

”A băut apă de la chiuvetă şi a durut-o burta, a vomat. Aseară am fost la urgenţă cu ea.”

dr. Steluța Coțiu, director medical Ambulanța Brașov: Punctul maxim a fost ieri când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase.

Andrea Neculau, director DSP Brașov: Vorbim despre un număr, până într-o sută de persoane care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată.

Societatea de distribuţie a apei susţine că ultimele analize, făcute acum două săptămâni, au arătat că apa din Râşnov este potabilă.

Rareş Secărenu, director general societate distribuţie apă: Nu este de la apă. Persoane care au simptome, le-am sunat: Mă, ce-aţi păţit? Eu am mâncat pepene stricat. A doua persoană are simptome şi el nu bea apă de la robinet.

dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov: Recomandăm populaţiei să evite apa de robinet, evident să o consume fiartă.

Oraşul Râșnov: „Apa potabilă de la robinetele râșnovenilor nu este infestată!
Cel puțin asta arată ultimele analize ale specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Brașov. Periodic, din apa care ajuge la consumatorii finali se prelevează probe și sunt analizate la laboratorul de specialitate al DSP.

Îmbolnăvire în masă la Râșnov! 100 de persoane au vărsături, frisoane, diaree. 'Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.'' 2 Îmbolnăvire în masă la Râșnov! 100 de persoane au vărsături, frisoane, diaree. 'Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.'' 3

Ultimele probe prelevate, în data de 05.07.2021, arată că nu există riscuri de infectare și că apa nu este contaminată. Acestea au fost prelevate din două locații de pe raza orașului Râșnov, izvoarele din Colții Cheii și de la un consumator final pe strada Vânători.

Astăzi, reprezentanții DSP au prelevat, la prima oră, probe de apă și urmează să efectueze analizele de specialitate. Conform STAS de prelevare a probelor și a legii apelor, rezultatul analizelor va putea fi comunicat in 72 de ore.

Când procedeul va fi finalizat buletinele de analizele vor fi făcute publice.
Va mulțumim!”

Previous Story

Video Brașov. Urs la trecerea de pietoni. „Mai civilizați decât unii oameni, traversează pe trecerea de pietoni”

Next Story

Update. Îmbolnăvire în masă la Râșnov. 200 de persoane afectate. Un medic spune că nu apa ar fi de vină