Excursie de coşmar la Braşov. 8 copii bătuţi de dirigintă: „I-a tras o palmă, de i-a dat sângele pe nas. De teamă, fata a urinat pe ea”

Last Updated on iulie 1, 2021 Diriginta unor elevi de clasa a VIII-a i-a luat la pumni și palme pe elevi, supărată că aceștia nu dormeau și se distrau în camerele de hotel.

Excursie de final de an pentru o clasă de a VIII-a de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-a transformat într-un coşmar după ce diriginta clasei, într-un acces de furie, i-a luat la bătaie pe elevi, într-un hotel din Brașov.

Excursie de coşmar la Braşov. 8 copii bătuţi de dirigintă: „I-a tras o palmă, de i-a dat sângele pe nas. De teamă, fata a urinat pe ea” 1

Băiatul meu era pe hol, cu alţi câţiva colegi. Nu spune nimeni că erau îngeraşi în pat. Dar nu aveau alcool, nu fumau, pur şi simplu se hârjoneau, se alergau, unii intrau în camere, alţii ieşeau. La un moment dat, doamna dirigintă a venit pe la spate şi i-a dat peste cap. Apoi a început să ţipe şi să lovească în care nimerea. Un alt băiat are vânătăi la coaste şi la un braţ”, a povestit mama unuia dintre copii pentru Monitorul de Botoșani.

Spusele acesteia sunt confirmate de toţi părinţii copiilor agresaţi. „M-a sunat fata la ora şase dimineaţa, plângând, spunându-mi că doamna a pălmuit-o. Am întrebat-o ce a făcut şi mi-a spus că pe la ora 1 şi ceva noaptea era pe holul hotelului cu mai multe colege.

O altă colegă a venit pe scări ţipând că a fost pălmuită de doamna dirigintă. Fata şi cu colega ei au fugit în cameră şi au încuiat uşa, dar mai lipsea o altă colegă, care plecase într-o altă cameră. A auzit bătând în uşă şi, crezând că e acea fată, a deschis uşa.

Până să îşi dea seama cine e, a şi primit o palmă de la dirigintă şi a întrebat-o de ce nu dormea. După care a zgâlţâit-o, după care a trecut la cealaltă fată, i-a tras o palmă şi ei, de i-a dat sângele pe nas. De teamă, fata a urinat pe ea”, a povestit mama unei fetei.

Excursia a început pe data de 25 iunie şi ar fi trebuit să se încheie pe 28 iunie. Părinţii copiilor au căzut de acord, împreună cu diriginta, ca în loc de un banchet să facă o excursie la Braşov. Unul dintre părinţi s-a ocupat de cazare, un altul de transport, iar diriginta Diana Damean, împreună cu o altă colegă, au mers ca însoţitoare.

Poliţiştii botoşăneni au demarat o anchetă în cazul unui cadru didactic de la un colegiu din municipiul Botoşani, acuzat că ar fi agresat mai mulţi elevi aflaţi într-o excursie în judeţul Braşov, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu, relatează G4Media. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora mai mulţi minori din judeţul Botoşani ar fi fost loviţi de către fosta lor profesoară, de la unitatea de învăţământ pe care aceştia au frecventat-o în anul şcolar 2020 – 2021, din municipiul Botoşani, în timp ce se aflau împreună, într-o excursie în judeţul Braşov, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a afirmat Nenişcu.

La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a solicitat conducerii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” să demareze o anchetă administrativă în acest caz.

Inspectorul general al IŞJ, Daniel Botezatu, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivelul instituţiei au fost înregistrate trei sesizări din partea părinţilor cu privire la fapta cadrului didactic. De asemenea, el susţine că Inspectoratul nu a fost informat cu privire organizarea excursiei la finalul anului şcolar.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Un camion încărcat cu stupi de albine s-a răsturnat. Polițistul Daniel Zontea: „O fie el cel mai dulce accident, dar înaripatele astea mici nu-mi ascultă deloc comanda”

Next Story

Cetățile medievale din Județul Brașov, un nou brand turistic: Ruta Fortificaţiilor