Brașov. Schimbare. Parcarea trebuie plătită după program non-stop. Allen Coliban anunță o mare luptă

Last Updated on iulie 1, 2021 P&P a anunțat ieri că va taxa parcările din Brașov după program non-stop. Primăria Brașov și-a schimbat discursul și a anunțat că va confisca sumele încasate de companie de la 1 iulie. Cu alte cuvinte brașovenii și turiștii trebuie să plătească parcarea.

Primăria a anunțat ieri că „fiind vorba de parcări publice cu plată, proprietate a municipiului, coroborat cu faptul că există o notificare de reziliere a contractului, considerăm că sumele încasate se cuvin municipiului Braşov şi vom face demersurile necesare, în instanţă, pentru a recupera aceste sume”.

Brașov. Schimbare. Parcarea trebuie plătită după program non-stop. Allen Coliban anunță o mare luptă 1

Poziţia Primăriei e „la 180 de grade” faţă de cea de la începutul lunii martie, când primarul Alen Colliban le transmitea oficial braşovenilor să nu mai plătească parcarea.

Chiar şi marţi, după ce s-a anunţat decizia instanţei de a suspenda rezilierea contractului cu P&P până la judecarea pe fond a speţei, Primăria a transmis prin comunicat oficial că P&P tot nu are dreptul de a opera parcările din Braşov, anunță bzb.ro.

Miercuri, după ce au văzut „negru pe alb” cum gândesc avocaţii P&P, în punctul de vedere transmis referitor la anunţul făcut de operatorul privat potrivit căruia, în baza deciziei instanţei, el reia taxarea, avocaţii Primăriei vedem că au „recomandat” un alt răspuns: parcarea e publică, trebuie plătită, doar că banii îi vom lua pe urmă noi. Publice erau parcările şi în martie, şi marţi, 29 iunie…

Miercuri seara, Allen Coliban a revenit cu un mesaj de luptă dar în care nu spune nimic de plata parcărilor: „Acesta este începutul unei lupte de uzură cu un partener contractual care nu-și respectă obligatiile. Tribunalul Covasna a admis cererea de suspendare a HCL-ului din 6 mai 2021 prin care s-a aprobat rezilierea contractului de parcări cu P&P SRL.

Acest lucru NU înseamnă finalizarea procesului și nici că instanța din Covasna s-a pronunțat pe fondul problemei, ci doar a admis cererea de suspendare a hotărârii Consiliului Local până la finalizarea procesului pe fond.

Justiția își va urma cursul, iar la finalul acestor procese intentate ofertantului de servicii, am speranța că municipalitatea împreună cu toți brașovenii vor ieși învingători. După cum am prezentat și în raportul depus în instanță, ofertantul P&P și-a încălcat obligațiile contractuale, aducând prejudicii municipalității, implicit cetățenilor. Este de datoria mea și a reprezentanților brașovenilor din Consiliul Local să ne îndreptăm juridic împotriva oricărei entități care prejudiciază interesul cetățenilor.

Această luptă va continua și nu va fi una scurtă sau ușoară, iar astfel de contracte păguboase, încheiate de fosta administrație, vor fi eliminate rând pe rând.
Serviciile de care beneficiază brașovenii vor deveni în timp unele de calitate, la prețuri setate de piață, concurență și de viziunea dezvoltării orașului, iar celor care cred că se poate continua prin căpușarea bugetului local le transmit că acea vreme a apus”.

Mihai Nanu:Cu P&P treaba e simplă dacă e adevărat ce spune dl Gruia Hilohi, anume că parcările și parcometrele nu au autorizație de construire. Nu mai avem obiectul contractului.

Pe de altă parte, e de văzut ce va face Poliția Locală, dacă de azi va da amenzi sau nu. Dacă nu, cam greu cu încasările pentru firma în cauză. Ar fi bun și un punct de vedere de la această instituție”.

Previous Story

Brașov. P&P SRL anunţă că se plătește din nou parcarea. Primăria spune că este gratuit. Și dacă șoferii vor să asculte Primăria, P&P ce le poate face?

Next Story

(Foto) Accident Brașov. Un camion încărcat cu stupi de albine s-a răsturnat. Polițistul Daniel Zontea: „O fie el cel mai dulce accident, dar înaripatele astea mici nu-mi ascultă deloc comanda”