Brașov. „Să pui mâncare la urs la 10m de poteca de promenadă dintre Tâmpa-Garden și Iepure…Oare ce dovedește asta?”

Last Updated on iulie 6, 2021 Hrănirea urșilor este prima greșeală în gestionarea problemei. Primăria chiar a cerut hrănirea urșilor în pădure, măsură criticată de activiștii de mediu.

Alin T.: Și ne mai mirăm că vine ursul și avem aproape zilnic câte 2 RO-Alert-uri în zona Răcădău!
Să pui mâncare la urs la 10m de poteca de promenadă dintre Tâmpa-Garden și Iepure…

Brașov. „Să pui mâncare la urs la 10m de poteca de promenadă dintre Tâmpa-Garden și Iepure...Oare ce dovedește asta?” 1

De ce am dori să hrănim urșii atât de aproape de o zonă frecventată de oameni?
Oare ce dovedește asta?”

Mihai M.: ca sa vina apoi sa ii impuste dw vinovati ce sunt ca se apropie de oameni

Bogdan P.: Vor sa redeschidă vânătoarea la ursi și încearcă sa atragă ursii in conflicte cu oamenii! Încearcă sa găsească motive sa modifice legea in favoarea vânătorii!

Amalia Enache: Aceasta e o fotografie facuta ieri, din masina, in zona barajului Vidraru. Masinile din fata au oprit, cu geamurile deschise, nu puteam sa depasim. Am facut poza ca sa vedeti tristetea din ea, nu ca sa va arat ursul.
Brașov. „Să pui mâncare la urs la 10m de poteca de promenadă dintre Tâmpa-Garden și Iepure...Oare ce dovedește asta?” 2

Ca locul lui nu e acolo. Cateva curbe mai incolo, nici nu inchisesem bine cu jandarmii la care m-au redirectionat de la 112, era un alt urs, in patru labe, pe un parapet. Printre turisti. Jandarmii mi-au povestit ca sunt vrei 13 ursi in zona, obisnuiti sa vina dupa mancare. Turistii ii “hranesc”, de fapt ii momesc cu toate prostiile ca isi faca poze cu ei.

Langa ursul pentru care am sunat eu la 112 au gasit o caserola cu mancare pentru copii mici, donata ursului. E fenomen si e ingrozitor. Nu uitati, cum bine imi spunea un coleg ieri, ca un urs HRANIT DE TURISTI ESTE UN URS MORT MAI DEVREME SAU MAI TARZIU. Ma bantuie imaginea cu oameni cu copii in brate prin parcari printre cei doi ursi si coceanul de porumb fiert din fata ursului pe langa care am trecut”.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a povestit, luni seară, la Realitatea PLUS, cum a avut loc întâlnirea sa cu ursul în comuna natală. Ministrul nu a ezitat să îi critice pe turiști și locuitorii din zonă care au nu au ținut cont de pericolul pe care-l reprezintă urșii și s-au apropiat de animalul sălbatic și l-au hrănit.

Dimineață, comuna în care m-am nascut, inainte sa intru in …, pe marginea drumului am observat un exemplar de urs. Erau mașini oprite lângă drum și persoane care, din păcate, au și coborât din mașină, inconștiente.

Acest exemplar și-a continuat liniștit activitatea de hrănire, nici nu a plecat din cauza oamenilor”, a declarat ministrul Mediului, luni seară, într-o Ediție specială, la Realitatea PLUS.

Tanczos Barna s-a întâlnit luni dimineață cu un urs în drumul său spre București, în localitatea Bixad din Covasna.

CUM se va interveni în cazul urșilor, potrivit noii OUG care a ajuns luni pe masa mai multor ministere, pentru avizare:

– primul pas: alungarea animalului sălbatic
– al doilea pas: tranchilizarea animalului (dacă e posibilă apropierea la 30-50 metri)
– al treilea pas: împușcarea animalului (dacă e agresiv și nu se retrage).

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”, potrivit ministrului Mediului.

Decizia ministrului Mediului vine după ce în ultimele luni s-au înmulțit cazurile în care urșii coboară în orașe în căutare de hrană și atacă oamenii, în timpul nopții. Pe de altă parte, și turiștii sau localnicii din anumite zone nu consideră periculos faptul că a fi aproape de un animal sălbatic îi poate costa viața și continuă să se fotografieze, să se filmeze alături de urși și să-i hrănească.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Clarificări despre “pista de biciclete” din Bartolomeu. Vă mulțumesc pentru că sunteți atenți”

Next Story

Urşii, atacuri în serie. Copil de 8 ani, atacat de un urs, în Covasna. „Copilul se juca pe drum, când a venit ursul şi l-a lovit… a trecut pe lângă grădiniţă, şcoală”