Brașov. Alte lămuriri de la Primărie despre parcările publice cu plată

Last Updated on iulie 1, 2021 Primăria a transmis joi seara un nou comunicat referitor la parcările din Brașov. Nu se spune nici acum clar dacă trebuie plătită sau nu parcarea, după anunțul P&P. Primăria se limitează la a spune că va confisca plata parcărilor în instanță.

Primăria Brașov. „În ultimele luni de zile Primăria Municipiului Brașov se află în conflict cu concesionara celor 10.200 de locuri de parcare publice, încă din 2017, respectiv firma P&P.

Brașov. Alte lămuriri de la Primărie despre parcările publice cu plată 1

După o serie de încercări nereușite pe cale diplomatică de a convinge această societate comercială să lucreze în beneficiul brașovenilor, în speță de a renunța la programul de taxare non-stop și de a relaxa condițiile prin care rezidenții își pot face abonamente, Consiliul Local Brașov a schimbat regulamentul. Firma a atacat hotărârea și a câștigat în primă instanță.

Între timp, constatând o serie de nereguli grave în îndeplinirea obligațiilor contractuale de către P&P, Consiliul Local Brașov și Primăria au decis rezilierea unilaterală a contractului.

În acel moment, deși obligația firmei era, ca în 3 zile de la notificare, să predea municipalității administrarea automatelor și a aplicațiilor de plată, P&P a refuzat acest lucru, lăsând primăria în incapacitatea de a încasa plata parcărilor.

Ieri, 30 Iunie, P&P a obținut în prima instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local de reziliere a contractului, astfel că a emis un comunicat de presă prin care anunță brașovenii că vor reporni aplicațiile de plată a parcării.

Primăria Brașov consideră că decizia instanței vizează suspendarea prevederilor hotărârii, nicidecum a notificării de reziliere.

Municipalitatea va face demersuri pe lângă Tribunalul Covasna pentru a lămuri dispozitivul hotărârii, astfel încât să știm dacă decizia se referă strict la hotărârea de consiliu local sau și la actele administrative ulterioare.
În paralel, vom face și recurs la această hotărâre a instanței.

În ceea ce privește plata serviciului de parcare, fiind vorba de parcări publice cu plată, proprietate a municipiului, coroborat cu faptul că există o notificare de reziliere a contractului, considerăm că sumele încasate se cuvin Municipiului Brașov și vom face demersurile necesare, în instanță, pentru a recupera aceste sume.

Asigurăm brașovenii că depunem tot efortul pentru ca serviciile administrației publice să fie în folosul comunității și că ne vom lupta până la final pentru drepturile lor”.

Previous Story

O fostă jucătoare a Coronei Brașov a murit la doar 34 de ani

Next Story

Brașovenii nu mai vor vaccinare. Primăria închide 4 centre de vaccinare și mai organizează un ultim maraton de vaccinare, în Piața Sfatului