Aeroportul Brașov NU va fi gata nici anul viitor! Lucrările de la terminalul virtual durează 14 luni iar CJ nu are bani pentru a le începe

Last Updated on iulie 14, 2021 Alte vești proaste pentru brașovenii care tot așteaptă să zboare de pe Aeroportul Brașov. A fost promisiune că se zboară anul acesta. Mai este o promisiune și pentru anul viitor în aprilie. Dar nu se va zbura pentru că lucrările la construcția turnului virtual durează 14 luni!

Iar ca lucrările să înceapă la turnul virtual este nevoie de bani: 71 de milioane de lei. Bani pe care Consiliul Județean Brașov nu îi are. Adrian Veștea a anunțat ieri că a mers la București să ceară 100 de milioane de lei pentru Aeroport. Doar că i-a cerut lui Ludovic Orban și nu premierului Florin Cîțu!

Aeroportul Brașov NU va fi gata nici anul viitor! Lucrările de la terminalul virtual durează 14 luni iar CJ nu are bani pentru a le începe 1

Adrian Veștea, după întâlnirea cu Ludovic Orban: „Am solicitat, în primul rând, alocarea sumei de 100 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Brașov, acesta fiind principalul proiect de infrastructură al județului nostru!”

Este clar că Adrian Veștea a decis să se poziționeze în tabăra lui Ludovic Orban, pentru alegerile din PNL, chiar dacă toată Transilvania, în frunte cu Emil Boc, îl susține pe Florin Cîțu. Mult mai clar este că, dacă Florin Cîțu va fi ales președintele PNL, Aeroportul Brașov nu va primi nici un ban. Se știe că actualul premier este mai răzbunător din fire. Motive se vor găsi.

Consiliul Județean Brașov a publicat ieri, în sistemul electronic de achiziții publice, anunțul privind declanșarea procedurii de încheiere a unui contract pentru „Asigurarea serviciilor de navigație aeriana la aeroportul International Brasov-Ghimbav prin dezvoltarea infrastructurii fizice si digitale specifice”, potrivit brasov.net. 

Scopul investiției este reprezentat de dezvoltarea unui Turn de Control virtual si de achiziționare a echipamentelor de comunicație, navigație, supraveghere si meteo aferente in cadrul aeroportului International Brasov- Ghimbav, județul Brasov. Conform proiectului, proiectul trebuie finalizat în 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările vor începe doar după alegerile din PNL, în toamnă-iarnă, doar dacă va câștiga Ludovic Orban alegerile și îl va da jos pe Florin Câțu din funcția de premier.  Astfel, lucrările vor fi finalizate doar prin 2023.

Previous Story

Brașov. A fost furată pagina de Facebook a Colegiului Șaguna? Acum se numește Notices Page Recover Alert

Next Story

Ministrul Mediului anunță că în următoarea ședință de Guvern va fi aprobată OUG pentru împușcarea urșilor