(Video) Așa arată Aeroportul construit aproape de Brașov. Au lucrat în 5 luni cât Brașovul în 20 de ani. Zboară înaintea noastră?

Last Updated on iunie 16, 2021 De 20 de ani, la Brașov este sărbătoare de fiecare dată când se mai pune câte un șurub sau înflorește o păpădie la Aeroport. Vecinii de regiune, din comuna Remetea județul Harghita, s-au apucat anul acesta de un aeroport. Mai au un pic și-l termină. La cum evoluează lucrările, cei din Harghita spun că este posibil ca la finalul acestui an să aibă deja zboruri. La aeroportul Brașov ni s-a promis că doar de la anul, posibil, să se zboare. La noi cu avioane de 18 locuri, în Harghita cu avioane de 40 de locuri.

Potrivit publicaţiei Szekelyhon.ro, lucrările au început în primăvara anului 2021 şi sunt realizate de firma de construcţii a investitorului în aeroport, respectiv Bayer Construct. Reprezentanţii constructorului sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor şi susţin că primul avion ar putea decola chiar în anul acesta.

(Video) Așa arată Aeroportul construit aproape de Brașov. Au lucrat în 5 luni cât Brașovul în 20 de ani. Zboară înaintea noastră? 1

Utilajele Bayer Construct, toarnă covorul de ciment al pistei cu o viteza de 500-600 de metri zilnic. Lăţimea suprafeţei realizate zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri.

Pista principală a aeroportului va avea o lungime de 1.100 de metri şi o lăţime de 30 de metri. De asemenea, vor mai fi căi de rulare în lungime totală de 500 de metri. Constructorii plănuiesc să înceapă construcţia terminalului aeroportului în luna iunie. Au turnat deja fundația.

Pista de la Harghita va permite aterizarea şi pentru aeronave de tip ATR 42, cu o capacitate de 40-50 de locuri.

Vezi aici Video. Imagini filmate astăzi, 16,06,2021:

Previous Story

(Foto) „Satul uitat de lume si totuși la o aruncătură de băț de Brașov…Las imaginile sa vorbească”

Next Story

Un tânăr patron a murit incendiat în beciul unde dădea o petrecere. cineva blocase uşa din exterior!