Și Allen Coliban promite stadion nou la Brașov, după eșecul PNL și PSD. Îl va face?

Last Updated on iunie 14, 2021 Brașovul se pregătește cumva juridic să aibă o echipă în liga a doua dar are nevoie și de un stadion omologat de FRF. Stadionul Tineretului va fi băgat la modernizare rapidă. Allen Coliban promite și el un stadion nou după ce cei de la PNL și PSD s-au făcut de râs cu construcția. Primarul spune că a bugetat pentru acest an un studiu de fezabilitate pentru stadionul nou.

După ce vor reglementa problemele de ordin juridic, studiem posibilitatea ca în spaţiul din locul fostei peluze să se realizeze tribune pentru spectatori, cât şi locuri de parcare sau vestiare”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban, citat de bzb.ro.

Și Allen Coliban promite stadion nou la Brașov, după eșecul PNL și PSD. Îl va face? 1

Totodată, el a amintit că municipalitatea braşoveană mai are în plan şi alte investiţii în ceea ce priveşte infrastructura sportivă.

Există mai multe proiecte şi elemente de infrastructură sportivă pe care încercăm să le rezolvăm din punct de vedere juridic, pentru a putea să demarăm investiţiile. Mă refer aici la tot ce înseamnă Stadionul ICIM, cu acel schelet de sală rămas în paragină de atâţia ani de zile, dar şi faptul că avem bugetat pentru anul acesta studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion municipal.

În zona infrastructurii sportive, mai avem sălile de sport. Avem, de pildă, o sală, o investiţie amplă, la şcoala 2, care va putea fi folosită şi pentru gimnastică. Toate acestea sunt bugetate şi sunt în proiectele pentru anul în curs”, a continuat primarul.

„Astăzi începem lucrările de desfiinţare a ceea ce este acolo. Este o asociere între Municipiul Braşov şi FC Braşov, pentru construirea unui stadion la standarde UEFA, pe actualul amplasament“, a anunţat Scripcaru în 2008.

„Discutăm aici de investiţii directe şi indirecte. Municipalitatea va veni cu amplasamentul, lucră rile de infrastructură, nocturna şi instalaţia de încălzire a gazonului, iar FC Braşov va asigura utilajele, dezafectarea actualului stadion, materialele de construcţie şi manopera pentru noua structură. Vom face o evaluare exactă şi vom stabili cu ce sumă trebuie să mai participe fiecare parte“, a declarat primarul George Scripcaru.

Stadionul va avea o capacitate de 23.000 de locuri, cu tribună acoperită, nocturnă şi gazon încălzit, pentru a nu fi probleme în perioada rece a anului, care durează destul de mult la Braşov. Va fi un stadion exclusiv destinat fotbalului, în plus fiind prevăzute spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, săli de conferinţă, spaţii expoziţionale, birouri, parcări sub şi supraterane, cu aproximativ 4.000 de locuri.

În 2016, ceid e la PSD promiteau un stadion municipal.
“Este important ca actualii parlamentari de Braşov, de la absolut toate partidele, să susțină acest proiect. Pot să vă spun cu certitudine că această idee nu a fost abandonată. S-au făcut planuri şi studii de fezabilitate. Terenul e pregătit, mai trebuie să obținem finanțarea. Vom face presiuni asupra Guvernului să aibă ca prioritate pentru anul 2017 construirea acestei arene”, declarau atunci cei ed la PSD Brașov.

Previous Story

Poiana Braşov: Telecabinele sunt din generaţia celei care s-a prăbuşit în Italia. „Bineînţeles că nimic nu e sigur 100%, dar aceasta e problema”

Next Story

Foto Brașov. Șofer împotmolit în șanț după o lucrare de mântuială. „Tipic românesc … Cine poate fi tras la răspundere?”