(Foto) Mașină lovită de trenul accelerat Brașov – Budapesta

Last Updated on iunie 15, 2021 Un bărbat a fost rănit după ce mașina în care se afla a fost lovită de trenul accelerat Brașov – Budapesta

Accidentul a avut loc pe raza localității Bârla, județul Bistrița-Năsăud.

(Foto) Mașină lovită de trenul accelerat Brașov – Budapesta 1

IPJ Bistrița-Năsăud: Astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident feroviar produs pe raza localității Bârla. Un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din Caila, la trecerea la nivel cu cale ferată prevăzută cu semnale acustice și luminoase, a fost acroșat de un tren accelerat care circula pe ruta Brașov – Budapesta.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto și pagube materiale la autoturismul condus de către acesta. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

(Foto) Mașină lovită de trenul accelerat Brașov – Budapesta 2

Trenul accelerat și-a continuat deplasarea, nefiind stânjenit traficul rutier și feroviar. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășoară în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească modul și cauzele producerii evenimentului.

Pilotul Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat reporterului de la Vorbește lumea ce este de făcut în caz de accident:

Vorbim despre tamponare. În momentul impactului trebuie să ne încordăm cât mai bine, cât mai tare… cu cât ești mai atent și mai încordat, cu atât vei suporta mai ușor impactul. Trebuie să ne ținem foarte bine de orice avem în mașină.

De volan, cel de la volan, sau de mâner, sau de scaunul din față cei care stau în spate, în cazul unei tamponări. (…) Între 30 și 60 km/h apar leziuni. Adică coaste rupte, clavicula ruptă, întinderi musculare“, a explicat Titi Aur.

În cazul unei răstunări sunt câțiva pași foarte importanți pe care trebuie să-i urmăm pentru a rămâne în siguranță.

Când ne răsturnăm în apă, cum au fost atâtea situații de mașini răsturnate în Dâmbovița și cei din mașină s-au înecat. S-au înecat în primul rând pentru că nu au știut să își deschidă centura.

Ea nu se deschide dacă tu ești atârnat. Trebuie să detensionezi centura și următorul pas trebuie să aștepți să intre apa. Trebuie să ai acea putere de concentrare și să nu intri în panică. Să aștepți să intre apa în mașină și apoi să ieși tu prin geamul deschis. Să nu încerci să ieși în timp ce intră apa pentru că nu vei reuși. E greu, complicat, dar e singura șansă să te salvezi”, a spus Titi Aur.

Previous Story

(Foto) Urs între Codlea și Vulcan! „Aleargă dezorientat și speriat pe lângă drumul principal”

Next Story

Video Brașov. Două fete, apel fals la 112 în care anunțau că sunt răpite. 80 de polițiști au plecat în căutarea lor