Last Updated on iunie 3, 2021 Consilierul local Nelu Corbu (USR) explică de ce Brașovul pare un oraș lăsat prada balariilor necosite și a căpușelor.
Nelu Corbu: „Atenție, postare cu impact emoțional puternic!
Anul asta a fost pana in acest moment unul extrem de capricios, cu o primăvara care nu se mai termina, cu ploi interminabile și temperaturi scăzute.
Ce efect au toate astea la un loc? Pai simplu, vegetația creste ca nebuna in prezenta umidității excesive și ca atare senzația ca totul in oraș e lăsat intentionat(sau nu!) la voia întâmplării sau ca cineva nu-și face treaba ca in alți ani(oare?) și ca totul e lăsat prada balariilor necosite și a căpușelor.
Departe se mine gandul de a disculpa pe cineva, cu atât mai mult cu cât as avea câteva de reproșat unor structuri din primarie sau a unor persoane in mod particular, dar realitatea este ca iarba NU poate fi cosită când e uda, oricine sta la casa și are puțin gazon de îngrijit știe asta. Iar dezinsecția NU se poate face pe ploaie, adică se poate face, dar e inutila atâta timp cât in 10-15-30 de minute este spălată de o răpăiala puternică.
Dar să lăsam tehnicalitățile astea deoparte pentru că nu stiu câți au tăiat iarbă vreodată la viața lor ca să mă creadă pe cuvânt când spun ca NU se poate tăia iarba udă, in schimb vreau sa facem o incursiune in istorie 😉 cu ajutorul FB și atașez in acest sens o postare mai veche(atenție la dată!). Bun acum că am lămurit-o și pe asta cu “niciodată nu a aratat orașul mai rău” vreau sa deschid un subiect cât se poate de serios și să vorbesc puțin despre spațiile verzi din Brașov, sau mai exact, de felul in care sunt gestionate ele.
Adevarul este că Brașovul nu a excelat niciodată la capitolul întreținere spații verzi și oricât de mulți bani a băgat fosta administrație in floricele tot nu am putut spune vreodată că am făcut istorie in domeniul asta.
Singura perioadă in care am excelat a fost înainte de 1945 când orașul avea angajat un Grădinar al orașului și s-a amenajat Parcul central cu zona de Promenada, povestea am auzit-o din ce-mi aduc aminte la Gruia Hilohi cu ceva ani in urmă și asta ma trimite direct cu gândul ca poate ar fi timpul sa cerem(noi, consilierii) administrației să angajeze din nou un grădinar al orașului, o persoana care sa fie cunoscuta și recunoscuta cel putin la nivel național și care sa se ocupe de (putinele) spații verzi ale orașului astfel încât ele sa devina oaze de încântare pentru orice trecător.
Ce ziceți de ideea asta?
Photo1: 1 Iunie 2016, zona Craiter, Brașov ”Expeditie”
Photo2: 2 Iunie 2021, Parcul Tractoru, Brașov ”Pauza dintre doua ploi””