Brașov. Parcare gratuită în continuare. Primăria: „Contractul cu firma care concesionase parcările rămâne suspendat!”

Last Updated on iunie 29, 2021 Continuă războiul dintre Primăria Brașov și compania care a administrat parcările în oraș. Compania P&P a câștigat suspendarea unei hotărâri care nu afectează rezilierea contractului, spun cei de la Primărie. În consecință, parcarea rămâne gratuită.

Referitor la decizia Tribunalului Covasna privind suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr.259 din 6 mai 2021 de aprobarea rezilierii contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Braşov nr. 279/87517/04.09.2020, facem următoarele precizări:

Brașov. Parcare gratuită în continuare. Primăria: „Contractul cu firma care concesionase parcările rămâne suspendat!” 1

După ce vom primi motivarea instanței, cu siguranță Municipalitatea va face recurs, mai ales că, din punctul nostru de vedere, hotărârea de consiliu local nu prezintă niciun indiciu de ilegalitate, astfel încât nu se justifică suspendare ei până la judecarea pe fond. Consiliul Local poate să dispună delegarea unui serviciu, prin urmare poate dispune și încetarea delegării prin reziliere. P&P nu a adus nicio dovada cu privire la paguba concretă pe care HCL 259/06.05.2021 i-o produce. Apreciem ca rezilierea era singura măsură pe care autoritatea putea sa o ia când a constatat ca ofertantul câștigător nu și-a respectat obligațiile asumate prin depunerea ofertei și, ulterior, prin semnarea contractului. În plus, notificarea de reziliere, acesta fiind actul care produce efecte în raport cu P&P, nu a fost suspendată, prin urmare contractul este în continuare reziliat.

Reamintesc că Tribunalul Covasna a judecat astăzi solicitarea P&P ca până la judecarea pe fond a cauzei, respectiv legalitatea sau nelegalitatea adoptării acestei hotărâri (259/2021), prevederile acestei HCL să fie suspendate. În consecință, decizia nu vizează decât ce se întâmplă în perioada de până la pronunțarea unei hotărâri definitive cu privire la această hotărâre de consiliu local.

Previous Story

Primarul Coliban ar vrea un fel de metrou pentru Braşov: „Trenuri care să nu arate ca trenurile clasice ci, mai degrabă, să aducă a metrou”

Next Story

Avarie majoră de curent electric în Brașov și localitățile din jur