Brașov. „Doua atenționări de urs în câteva ore. Crescând în Schei, încă de mic știam ca animalele sălbatice umbla prin pădurile de la noi, DAR sa ajungem sa nu putem merge pana la Solomon în plimbare cu copii, câine sau pur și simplu să te recreezi după o zi de munca, DEJA este cam mult….”

Last Updated on iunie 30, 2021 Urșii continuă să-și facă apariția în Șchei. Autoritățile par că vor să aplice doar o singură soluție: împușcatul urșilor. Măsurile preventive ori nu sunt aplicate ori nu au efect.

Ioan Bobit: „Doua atenționări de urs în câteva ore. Crescând în Schei, încă de mic știam ca animalele sălbatice umbla prin pădurile de la noi, DAR sa ajungem sa nu putem merge pana la Solomon în plimbare cu copii, câine sau pur și simplu să te recreezi după o zi de munca, DEJA este cam mult….

Brașov. „Doua atenționări de urs în câteva ore. Crescând în Schei, încă de mic știam ca animalele sălbatice umbla prin pădurile de la noi, DAR sa ajungem sa nu putem merge pana la Solomon în plimbare cu copii, câine sau pur și simplu să te recreezi după o zi de munca, DEJA este cam mult....” 1 Brașov. „Doua atenționări de urs în câteva ore. Crescând în Schei, încă de mic știam ca animalele sălbatice umbla prin pădurile de la noi, DAR sa ajungem sa nu putem merge pana la Solomon în plimbare cu copii, câine sau pur și simplu să te recreezi după o zi de munca, DEJA este cam mult....” 2

Care ar fi rezolvarea?
Ce facem cu oamenii care vin de la schimbul 2??
P. S ieri în miezul zilei un prieten/vecin apuca sa îl filmeze lângă casele vecinilor 🙁”

Cei afectați direct de urși cer împușcarea. Vor și ei o viață normală, să nu mai fie terorizați de urși. Este cazul locuitorilor din Covasna care au ieșit ieri la protest.

Participanții la miting au ținut în lumina puternică a soarelui pancarte cu diferite mesaje: „Pentru noi viața umană e pe primul loc”, „România, 12.000 de urși în pădure, 6.000 în statistică”, „Viața om sau urs. Decideți”, „Covasna. 1.700 de urși în păduri. 700 în statistică”, „Județul Covasna. #Viațaumană” și altele. Textele au fost scrise pe imagini de impact, tulburătoare, cu cadavre, animale și oameni răniți de urs, cicatrici și alte asemenea, potrivit Covasna Media. 

Brașov. „Doua atenționări de urs în câteva ore. Crescând în Schei, încă de mic știam ca animalele sălbatice umbla prin pădurile de la noi, DAR sa ajungem sa nu putem merge pana la Solomon în plimbare cu copii, câine sau pur și simplu să te recreezi după o zi de munca, DEJA este cam mult....” 3

În petiția prezentată scrie (cu litere îngroșate pe „cerem”): Cerem să fie reintrodus managementul responsabil al speciei urs prin intervenție preventivă. Cerem să fie relocaţi urșii care dau târcoale în zonele locuite, iar dacă acest lucru nu este posibil să fie extrase exemplarele cu probleme. Cerem să fie posibilă intervenția imediată (în mai puțin de 24 de ore) în cazul în care sunt în pericol vieți omenești. Cerem ca pagubele produse să fie plătite la timp de statul român, iar plățile restante să fie reluate”.

Previous Story

Accident Brașov. Camion lovit de tren, în zona Timiș-Triaj. 3 răniți

Next Story

Brașov. Deputatul Andronache Gabriel: „Proiectul terenului pentru Noul Spital de Boli infecțioase a fost adoptat de Camera Deputaților!”