Aeroportul Brașov. „ADEVĂR sau PROVOCARE? ” Gabriel Andronache îi răspunde lui Tudor Benga

Last Updated on iunie 9, 2021 Deputatul Gabriel Andronache (PNL Brașov) îi răspunde deputatului Tudor Benga (USR Brașov) care a insinuat că la Aeroportul Brașov se fac lucruri neprofesioniste.

Andronache Gabriel: „ADEVĂR sau PROVOCARE ❓
Am parcurs postarea colegului meu de Coaliție, deputat Tudor Benga, referitoare la decizia ROMATSA privind dirijarea traficului prin turn virtual (remote tower) pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Am fost intrigat: cine a comunicat greșit, în contra adevărului exprimat de documente?! Să vedem cadrul legal. Ce face ROMATSA conform actelor normative în vigoare:

Aeroportul Brașov. „ADEVĂR sau PROVOCARE? ” Gabriel Andronache îi răspunde lui Tudor Benga 1

1️⃣ Administrează și exploatează căile aeriene din România (de aici este dedusă competența de aprobare a soluției tehnice de dirijare a traficului aerian) >>art.4 din H.G. nr.74/1991,

2️⃣ În domeniul tehnic, asigură căile aeriene naționale cu ECHIPAMENTE ȘI INSTALAȚII MODERNE DE CONTROL ȘI DIRIJAREA A ZBORURILOR (soluția remote tower este dedusă ca îndeplinirea unei dispoziții legale stipulate de actul normativ menționat mai sus) >> art.5.1.1. din HG nr.74/1991,

3️⃣ Asigură asistență tehnică pentru realizarea activității proprii (descrisă și prin dispozițiile de mai sus)>> conform art.6 din Regulamentul ROMATSA aprobat prin HG nr.74/1991.

CJBv a apelat în raport cu ROMATSA, pe de o parte, conform dispozițiilor legale de mai sus, la asistență tehnică de specialitate iar pe de altă parte la solicitarea aprobării soluțiilor tehnice pentru care s-a acordat asistență legală de către ROMATSA.

➡️ ROMATSA a acordat asistență pentru elaborarea soluțiilor tehnice în baza Protocolului 046/2019 conf. unei adrese a regiei.
➡️ ROMATSA a aprobat ulterior în Consiliul de Administrație (forul său decizional) soluția turn virtual operat din Centrul de Dirijare Arad. Scrie negru pe alb în răspunsul la întrebare transmis colegului Tudor Benga de către Ministrul Transporturilor (a se vedea captura foto de mai jos).

➡️ ROMATSA a fost pas cu pas în procedura de construire și aprobare a remote tower.

Acum întrebarea este: Cine a comunicat public fără a ține cont de ceea ce spun documentele și cine a comunicat corect?

➖Tudor Benga: “Conducerea CJBv ne-a lăsat să credem că ROMATSA a luat decizia […] ROMATSA NU a luat această decizie[…]”
➖Adrian Veștea: “Am primit azi DECIZIA ROMATSA cu privire la turn, iar TURNUL VIRTUAL ESTE SOLUȚIA ALEASĂ […]”
✅ Ministrul Transporturilor, în răspunsul la întrebare: “După APROBAREA Consiliului de Administrație [ROMATSA] din data de 13.05.2021 S-A COMUNICAT către Consiliul Județean Brașov SOLUȚIA REMOTE TOWER în locația CDZ Arad”.

🚫 Conluzie: Opinia exprimată în postarea colegului de coaliție, deputat Tudor Benga, este contrazisă de documente!

P.S. Parlamentarii PNL de Brașov rămân parteneri corecți și implicați în Coaliția de Guvernare. Cum ar fi faptul că am inițiat împreună cu colegii din USR (inclusiv colegul Tudor Benga) un proiect de lege (am contribuit la elaborarea lui) care să facă posibilă construirea unui nou spital de boli infecțioase lângă Centrul de Afaceri CATTIA Brașov, proiect care datorită implicării senatorilor Coaliției (PNL și USR) a primit azi raport favorabil de la Comisia Juridică a Senatului iar mâine probabil va trece de plenul Senatului. Astfel acum, în opinia noastră, parteneriatul Adrian Veștea, președintele CJ Brașov – Allen Coliban, primarul Brașovului, este necesar să continue, pentru dezvoltarea Brașovului.
Restul rămâne doar … provocare❗”

Previous Story

Alt urs prin Brașov. Mesaj Ro Alert. „Vecinii, dați drumul la câini că vine ursul în control!”

Next Story

Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu este NOUL director al TAROM