Trenul Connecting Europe Express va opri și în Gara Brașov

Last Updated on mai 11, 2021

Connecting Europe Express este numele unui tren simbolic care va traversa Europa, îmcepând cu 2 septembrie, pentru a lega simbolic președințiile portugheze, slovene și franceze ale Consiliului UE, ca parte a Anului European al Căii Ferate 2021.

Trenul va pleca din Lisabona pe 2 septembrie, va fi la Milano pe 6 septembrie, la Viena pe 10 septembrie, la Atena pe 14 septembrie și va intra în România pe la Giurgiu, pe 17 septembrie. Va opri la București, Brașov, Sibiu, Oradea și Arad și va ieși din țară pe 18 septembrie, pe la Curtici, potrivit playtech.roTrenul Connecting Europe Express va opri și în Gara Brașov 1

Pe 21 septembrie trenul va fi la Varșovia, pe 25 septembrie la Praga și pe 1 octombrie la Stockholm. Punctul final al călătoriei va fi pe 7 octombrie la Paris.
Comisia Europeană susține că trenul va demonstra „puterea căilor ferate de a conecta oamenii și întreprinderile și importanța politicii de infrastructură a UE” pentru ca acest lucru să fie posibil.

În București, trenul va ajunge pe 18 septembrie, venind de la Ruse (Bulgaria), și va străbate țara oprind în Brasov – Sibiu – Oradea – Arad.

Pe 19 septembrie, va ajunge la Budapesta și, de acolo, în aceeași zi, la Varșovia.

Deși foarte mulți oameni vor prefera în continuare să circule cu avionul pe viitor, expresul transeuropean este un exemplu despre cum trenurile sunt un liant pentru țările din UE.

Este un tren care are o valoare simbolică şi culturală, dar şi una practică.

Încercând să conectăm printr-un singur traseu cât mai multe orașe europene, vom vedea clar care sunt obstacolele pentru a avea cu adevărat o rețea europeană perfect interconectată. Fiecare oprire va fi urmată de un eveniment la care vor participa ONG-uri, companii feroviare, autorități și, bineînțeles, publicul larg”, spunea în martie, Adina Vălean.

Previous Story

Brașov. Anti-căpușe. Primăria a început primele campanii de dezinsecție și deparazitare din 2021

Next Story

Filarmonica Brașov, concerte cu spectatori în sală! „Oamenii vor putea simți pe viu vibrația muzicii, iar artiștii se vor bucura de aplauze și de energia minunată transmisă de aceștia”