Polițist brașovean: Am fost certat de fiica-mea! “Tati, astăzi mergeam către grădi și am întâlnit o mașină parcată care bloca tot trotuarul. A trebuit să ma duc pe stradă pentru a o ocoli și a-mi continua deplasarea

Last Updated on mai 9, 2021 Polițistul brașovean Daniel Zontea prezintă discuția cu fiica sa, după ce aceasta nu a avut pe unde să circule pe trotuar. Majoritatea trotuarelor din Brașov sunt ocupate de autoturisme iar autoritățile nu au chef să rezolve problema.

Daniel Zontea: „Am fost certat de fiica-mea!
“Tati, astăzi mergeam către grădi și am întâlnit o mașină parcată care bloca tot trotuarul. A trebuit să ma duc pe stradă pentru a o ocoli și a-mi continua deplasarea.
Tu m-ai învățat să nu merg niciodată pe stradă, că este periculos și pot fi accidentată.

Polițist brașovean: Am fost certat de fiica-mea! "Tati, astăzi mergeam către grădi și am întâlnit o mașină parcată care bloca tot trotuarul. A trebuit să ma duc pe stradă pentru a o ocoli și a-mi continua deplasarea 1

Mi-ai spus că mașinile nu au voie pe trotuar, că trotuarul este pentru noi, pietonii.

Tati, eu știu că tu ești polițist și că îi amendezi pe cei care încalcă legea.

De ce nu le dai amendă și celor care parchează pe trotuar?”
Cuprins de vorbele pline de argument ale fiicei mele – Maria, de cum am intrat în serviciu, m-am oprit la prima mașină lasată pe trotuar și i-am cerut conducătorului să o mute din acel loc, sperând cumva să îmi mai spăl o parte din reproșul primit.

Pornirea mea justițiară mi-a fost însă destul de repede retezată de conducătorul auto cu a sa replică: “Spuneți-mi unde să las mașina? Nu sunt locuri de parcare. Să facă primăria ceva!”

Nu l-am mai amendat pe șofer și, cu argumenele sale în minte, m-am îndreptat direct către primărie, unde am cerut să creeze mai multe locuri de parcare, conform cerinței cetățenilor urbei. Dar și de aici, de la primărie, am primit un răspuns:

“Știți, noi am creat locuri de parcare pentru mașini cam cât ne-a permis suprafața orașului.
Am mai putea realiza parcări, dar pentru asta ar trebui să renunțăm la zonele verzi, iar dacă o facem, vom fi imediat chemați în judecată de cei care militează pentru protejarea naturii.”

Cu răspunsu-n traistă, de la primărie m-am îndreptat spre activistul de mediu, căruia i-am spus toată povestea.

Într-un mod aproape evident și acesta avea răspunsul pregătit.

“Autovehicule există în toată lumea. Dacă vom renunța la spațiile verzi în favoarea mașinilor, aceatea se vor înmulți în continuare și vor umple de fiecare dată parcările, oricâte ar fi ele. Vor continua să polueze mai intens, iar, în lipsa copacilor, orașele vor fi sufocate și mai mult.

Noi nu suntem pentru cedarea naturii în favoarea mașinilor care poluează, ci vrem
cât mai multe mijloace de transport “verzi” și care să nu aglomereaze atât de mult străzile.”

Acum, după ce i-am ascultat pe toți și am dat fiecăruia dreptate, eu ce răspuns să-i dau fiicei mele?

PS: După ce în postare am atașat o fotografie cu o mașină parcată pe trotuar, iar în comentarii am văzut că fost și opinia proprietarului, astăzi am trecut din nou prin zonă și am găsit din nou acea mașină.

Polițist brașovean: Am fost certat de fiica-mea! "Tati, astăzi mergeam către grădi și am întâlnit o mașină parcată care bloca tot trotuarul. A trebuit să ma duc pe stradă pentru a o ocoli și a-mi continua deplasarea 2

Nu doar că era în același loc – pe trotuar, dar de data asta era și pe contrasens.
Cumva voia să fie pozată și din față”.

Previous Story

Azi trebuia să aibă loc Parada Junilor Brașoveni. Junii te provoacă la un concurs pe Facebook

Next Story

(Foto) Ce urât este la Cluj cu lalele. Mai frumos la Brașov cu păpădie