Last Updated on mai 21, 2021 Pentru că Primăria nu este în stare să organizeze un serviciu de ridicat mașini (așa cum este la Cluj) iar Poliția Locală nu are timp de așa ceva, pietonii sunt invitați să circule doar pe stradă. Trotuarele au devenit parcări.
Mihai Nanu: „Un oraș prietenos cu pietonii, frumos. Și maneliștii sar imediat „pai sa fie parcări pt toată lumea, B0$$!”
Câte parcări sunt suficiente pentru toată lumea? Și ce înseamnă „toată lumea” în 2021 și ce ar însemna în 2024 când vom avea cu 25-30% mai multe mașini pe străzi dacă nu luam masuri impopulare?”
(foto: Ai Parcat Ca Un Bou – Brasov)
Octavian B.: Toate trotuarele de pe Tudor Vladimirescu sunt ocupate mereu, eu locuiesc aici, știi cum e tu domnul cu poza sa pleci dimineața și sa te întorci la ora 17.00 acasă și sa găsești concurs de parcări proaste de la părinții care își iau copiii de la creșă și sa nu ai loc sa îți lași mașina sa mergi acasă? Nu cred, noi riveranii suntem obligați sa parcam pe toate bordurile și în toate spatiile pentru ca toată strada e ocupata de mașini care așteaptă la poarta cresei și a grădiniței sa își ia copii.
Mihaela Chirvasa: Știi de ce fac asta? Pentru ca pot si pentru ca li se permite. Nush de ce, dar am impresia ca primaria e surda la toate apelurile astea de a curata trotuarele de nesimtiti. Eu inteleg ca dureaza pana vom avea infrastructura pe mobilitate sustenabila, dar nu inteleg deloc de ce dureaza atat sa se ia masuri pentru a eradica fenomenul parcarii grosolane. Nu simt absolut nici o imbunatatire la capitolul asta si e foarte deceptionant, mai ales cand alegerile au fost castigate cu motto-ul „Brasov- capitala verde a Romaniei”
Daniela M: Atunci când vor fi piste de biciclete dintr-un capăt in celălalt al orașului , sunt sigura ca lumea va începe sa-și prioritizeze plăcerea mersului pe bicicleta, și nu vor mai avea pretenții de doua mașini de familie. Mi-as dori un Amsterdam in Brasov și in loc de parcări pentru mașini , sa văd parcări acoperite pentru biciclete in fata blocurilor .