Last Updated on mai 10, 2021 Primăria a întârziat dezinsecția domeniului public astfel că asistăm la o explozie de mușcături de căpușe. 40 de copii muşcaţi de căpuşe au ajuns, în ultima lună, la Spitalul de Copii Braşov, însă multe dintre cazuri, după sărbătorile pascale.
„Majoritatea vin aici pentru ca încearcă să le scoată şi le rup, nu le scot întregi, le rup şi, sigur, că atunci pot să apară şi complicaţii. În cele mai simple cazuri apar complicaţii locale, că se pot infecta, dar o infecţie locală nu ar pune atâtea probleme. Sigur, sunt puţine cazurile de complicaţii care apar în boala Lyme, complicaţii redutabile”, a spus dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii Braşov, citat de bzb.ro.
Singura atitudine corectă, când vedeţi căpuşa pe copil, este să mergeţi direct la urgenţe. În spital, insecta este extrasă în condiţii de siguranţă, iar apoi copiii sunt trimişi la Spitalul de Infecţioase, unde specialiştii spun dacă este nevoie de antibiotic.
În niciun caz nu daţi copilului antibiotic fără recomandarea medicului!
Varianta cu extragerea căpuşei la domiciliu nu este recomandată de medici sub nicio formă!
„Au pus pe ele de la petrol şi tot felul de lucruri, de uleiuri, mulţi au venit cu arsuri chimice, au pus iod, alcool, încearcă să le pună şi să le extragă cu tot felul de ace. De asta vă spun că apar tot felul de infecţii locale. Aparent, când o vezi, îţi vine să tragi de ea, dar atunci se rupe capul”, a amintit doctorul.