Brașov. Parcări gratuite mult timp. P&P a acționat în judecată Primăria. „Nu ne discutăm contractele pe Facebook sau în presă. Avem șase proceduri judiciare deschise împotriva Primăriei Brașov

Last Updated on mai 17, 2021 Ciudată atitudinea celor de la P&P. Aveau un contract solid pe 10 ani, puteau face bani frumoși dar au ales un război direct cu Primăria și brașovenii. Au pierdut deja contractul iar în instanță nu vor primi nimic pentru că parcările sunt de interes public iar judecătorii avantajează interesul public în dauna celui privat. Iar dacă vor primi ceva, va fi peste 4-5 ani, după 3 instanțe de judecată și bani mulți dați degeaba avocaților.

Brașovenii ar putea beneficia din plin de haosul de la nivel administrativ și să nu mai plătească parcările publice pe termen lung, având în vedere că între Primăria Brașov și compania de administrare a acestor locuri de parcare, P&P SRL, se duc lupte în instanță.

Brașov. Parcări gratuite mult timp. P&P a acționat în judecată Primăria. „Nu ne discutăm contractele pe Facebook sau în presă. Avem șase proceduri judiciare deschise împotriva Primăriei Brașov 1

Noi nu ne discutăm contractele pe Facebook sau în presă. Avem deschise șase proceduri judiciare, una dintre ele având termen chiar vineri, când primarul se filma în fața sediului firmei, atunci când avocatul angajat de Primăria Brașov a solicitat recuzarea judecătorului”, au explicat reprezentanții firmei, care au mai precizat că li s-a transmis chiar din ziua semnării că acest contract va fi reziliat, potrivit Biz Brasov.

Allen Coliban a anunțat că va solicita recuperarea prejudiciului de la compania P&P. Totuși, și reprezentanții P&P susțin că vor solicita despăgubiri „de zeci de milioane” din partea Primăriei Brașov pentru denunțarea unilaterală a unui contract încheiat legal.

Allen Coliban: „Curajoasa firmă P&P a fugit de brașoveni, dar nu poate fugi de răspundere.
Am avut prea mult bun simț și prea multă răbdare cu fostul operator al serviciului de parcare din Brașov. După cum probabil știți, contractul abuziv cu P&P a fost reziliat vinerea trecută prin Hotărâre de Consiliu Local, iar operatorul a fost notificat în scris. Potrivit contractului, P&P ar fi trebuit să se prezinte ieri, 13 mai, la primărie, pentru a preda toate bunurile de retur. Contractul dintre primărie și P&P este cât se poate de clar: în momentul încetării contractului, toate bunurile de retur revin Primăriei Brașov. Vorbim despre parcometre, aplicații, mașini și în general toate reperele de infrastructură necesare funcționării serviciului de parcări. Reprezentanții operatorului P&P nu au venit ieri și nu au răspuns, aşa că am făcut o nouă convocare pentru azi dimineață, convocare pe care au ignorat-o din nou.

Fiindcă toate au o limită, astăzi am mers personal la sediul operatorului și am constatat că P&P pur și simplu nu mai este de găsit. Reprezentanții societății au dat bir cu fugiții, s-au ascuns, ca într-un film prost, sperând, probabil, că astfel vor scăpa de răspundere. Încă de vinerea trecută, P&P a scos din funcțiune aparatele și toate elementele de infrastructură și a suspendat serviciul de relații cu clienții, o atitudine care denotă o extremă rea-credință. Practic, firma P&P a fugit de brașoveni cu coada între picioare.

Problema celor de la P&P este însă că distracția abia începe și că această rea-credință și încălcarea termenilor din contract vor fi atacate în instanță, pentru a recupera prejudiciul pe care această firmă îl cauzează în mod direct comunității brașovene și bugetului local. P&P se face vinovată de abuz de încredere, adică de însușirea unor bunuri care nu-i aparțin și refuzul de a le returna proprietarului de drept.

Nicio grijă, acest prejudiciu va fi recuperat în instanță! Dar în clipa aceasta trebuie să știți cum stau lucrurile. Vă vom ține la curent cu pașii pe care-i facem în acest proces penal cu P&P.

Știm că momentan nu se poate plăti parcarea în municipiul Brașov, fiindcă primăria nu poate încasa bani. Acum înțelegeți și de ce.

Avem un proiect nou-nouț pentru sistemul de parcări, care va funcționa de acum direct în subordinea primăriei și al cărui beneficiar va fi tot bugetul local. Noua abordare este mai aproape de cetățeni și cu o gestiune modernă, adică ceva normal pentru un astfel de serviciu. Încercăm să-l punem pe picioare cât mai repede, dar oricât de optimiști am fi, tot va dura câteva săptămâni până să-l avem operațional.

Vă mulțumim mult pentru încurajări și pentru feedback-ul pe care ni l-ați dat pe acest subiect!”

Previous Story

Foto Brașov. Consilier local USR: „Unii plâng după lalele, eu in schimb ma bucur de verdele crud al castanilor”

Next Story

Brașov. Un nou magazin Leroy Merlin, în locul fostului Praktiker de pe Calea București. Se caută 100 de angajați