Brașov. Parcare gratuită încă o lună jumătate. Declarații primarul Allen Coliban

Last Updated on mai 26, 2021 Primarul Allen Coliban anunță că Regulamentul privind locurile de parcare va fi gata peste o lună jumătate. Pentru că acum nu se poate plăti, Primăria a acționat în instanță P&P pentru recuperarea prejudiciului.

„Acum nu se plăteşte parcarea şi este culpa operatorului. Am depus plângere penală împotriva acestei firme şi vom recupera prejudiciul”, a anunţat Coliban, citat de bzb.ro.

Brașov. Parcare gratuită încă o lună jumătate. Declarații primarul Allen Coliban 1

Pe de altă parte, el a anunţat că municipalitatea braşoveană lucrează acum la un nou proiect de Regulament de organizare şi funcţionare a parcărilor publice.

Vrem ca acest nou regulament să îl elaborăm respectând toate regulile transparenţei şi în colaborare cu cetăţenii. Cred că într-o lună şi jumătate vom avea un nou regulament, în care să fie clarificată problema tarifelor, a perioadelor în care se percepe taxa de parcare.

De asemenea, va fi reglementată şi situaţia locurilor de parcare aflate în proximitatea unor locuinţe. P&P a primit în administrare 2.400 de locuri care, în mod tradiţional, erau în parcări publice, dar şi alte aproximativ 8.000 de locuri care erau în zonele rezidenţiale.

Acum  putem regândim care vot publice şi care rezidenţiale”, a mai spus primarul.

Pe de altă parte, viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, a declarat că în această perioadă este în curs de înfiinţare noul serviciu care se va ocupa de administrarea parcărilor publice.

„Va fi un serviciu separat şi va fi nevoie de angajări”, a explicat Rusu. Acesta a fost completat de primar, care a menţionat că „avem un nucleu, care se ocupă de administrarea parcării de la Spitalul Militar şi a celei din Poiana de Jos.

De asemenea, avem un dispecerat şi pornim de la personalul pe care îl avem”. Totuşi, nici unul, nici altul nu a putut anunţa când va deveni operaţional acest nou serviciu.

Source: P&P vs Primăria Braşov: 3 – 2 la procese | Buna ziua Brasov

Previous Story

Video Brașov. Asfaltare de noapte. Corneliu Teposu: „Unde-s cei care ziceau că nu se lucrează noaptea? E 22:15 și acum s-au pus în funcțiune”

Next Story

Brașov. 525 de lei lunar, pentru părinţii care nu găsesc loc la creşă. Se aprobă mâine