Brașov. Maraton la Spitalul Sf Constantin. 15 copii vor fi operați

Last Updated on mai 4, 2021 Spitalul Sf Constantin din Brașov anunță prima misiune umanitară, un maraton în care 15 copii vor fi operați.

Spitalul Sf Constantin: „🟥 Prima misiune umanitară internațională de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Sf. Constantin Brasov.
⬜️ La inițiativa Conf. univ. dr. Victor Costache, șeful secției de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Sf. Constantin Brașov, astăzi a început prima misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică organizată cu sprijinul FUNDAȚIEI INIMII din Germania și a FUNDAȚIEI POLISANO găzduită de Spitalul Sf. Constantin. Este cea mai importantă misiune umanitara de acest tip, organizata in România cu un număr de 20 de medici și asistente medicale de renume din München, Stuttgart și Hanovra.

Brașov. Maraton la Spitalul Sf Constantin. 15 copii vor fi operați 1

🟥 Pe parcursul acestei săptămâni vor fi operați 15 copii cu boli cardiovasculare și luați in evidentă încă aproximativ 40.

⬜️ Scopul principal al acestui proiect, pe lângă reușita actului medical, este ca echipa medicală de la Spitalul Sf. Constantin Brașov să beneficieze de expertiza colegilor din Germania, pentru întărirea proiectului cardiovascular pediatric din Brașov.

🟥 Pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate sesiuni de formare profesională in următoarele domenii:
– anestezie
– cardiologie
– nursing
– terapie intensiva
– circulație extracorporeala
– imagistica
în chirurgia cardiovasculară pediatrică.

⬜️ Această misiune umanitară coincide cu aniversarea unui an de chirurgie cardiovasculară la Spitalul Sf. Constantin, organizatorii pregătind și o conferința de presa de bilanț.

🟥 Reamintim in încheiere ca in România decedează anual aproximativ 1000 de copii cu boli cardiovasculare in lipsa operațiilor, iar expertiza care s-a dezvoltat in spitalul nostru, mai exista în țara doar in centrele din Târgu-Mureș, Cluj și București”.

Previous Story

Un om de afaceri din Brașov s-a sinucis! Era anchetat în două dosare de DNA

Next Story

Video Brașov. Adolescentă bătută și umilită de alte fete