Allen Coliban pregătește o Revoluție în Brașovul … electric:  metrou de suprafaţă, tramvai, tren, car-sharing, biciclete, autobuze, troleibuze

Last Updated on mai 28, 2021 Primarul Allen Coliban a prezentat pe scutrt viziunea uui Brașov electric. Detaliile vor fi prezentate în septembrie când va fi finalizat studiul pentru noua infrastructură a Brașovului.

A vorbi strict de tramvai este o greşeală, ci trebuie să vorbim de transport electric ca o sumă, care să înceapă de la sisteme de car-sharing, biciclete, până la transportul de mare capacitate, autobuze, troleibuze, metrou de suprafaţă, tramvai, tren, respectiv toate soluţiile tehnice pe care alte oraşe de talia Braşovului le au.

Allen Coliban pregătește o Revoluție în Brașovul ... electric:  metrou de suprafaţă, tramvai, tren, car-sharing, biciclete, autobuze, troleibuze 1

De aceea avem nevoie de un studiu care să plece de la datele fundamentate din studiul de trafic şi mobilitate, care să identifice ce fel de infrastructură este necesară pentru Braşov, între ce avem acum şi viitorul tren metropolitan.

Dacă este oportun sau nu o astfel de investiţie în tramvai, pe care la ora actuală vă spun cu toată convingerea că o putem fin prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ne va spune acest studiu, pe care îl vom recepţiona în luna septembrie.

Avem nevoie de acest studiu atât pentru a avea o dezbatere coerentă şi corectă cu societatea braşoveană, cât şi pentru a putea accesa o finanţare pentru un astfel de proiect”, a explicat primarul, citat de Biz Brașov.

Acesta a explicat şi cum ne-ar putea tramvaiul să rezolvăm o altă problemă spinoasă cu care se confruntă Braşovul atunci când plouă mai tare, respectiv cea a inundaţiilor, dat fiind faptul că oraşul nu are reţele separate pentru apa menajeră şi cea pluvială, astfel că apar şi surprize neplăcute.

Previous Story

Brașov. Primarul Allen Coliban explică de ce s-a pus asfalt peste asfalt pe Mureșenilor

Next Story

Brașov. Șoferii se învârt în trafic 15 minute pentru a „prinde” un loc de parcare în Centrul Orașului