Tulpina indiană la Brașov. Coadă uriașă la maratonul vaccinări. Se suplimentează numărul de doze

Last Updated on aprilie 29, 2021 În ziua în care a fost organizat un maraton de vaccinare, autoritățile au anunțat primele cazuri de infectare cu tulpina indiană, la Brașov. 300 de persoane au fost vaccinate în primele 3 ore ale maratonului, astfel că numărul de doze va fi suplimentat.

O variantă indiană a coronavirusului, alta decât cea identificată inițial de PHE England care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov. Este vorba despre opt persoane sosite din India.

Ministerul Sănătății a fost informat joi de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor angajați în construcții din Colonia Bod, județul Brașov, transmite Mediafax.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a început de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Spitalul Sf Constantin:💉 Peste 300 de doze administrate în primele 3 ore ale maratonului.
👍 Cu sprijinul DSP Brașov, numărul dozelor va fi suplimentat.
🙏 Mulțumim pentru încredere”.

Tulpina indiană la Brașov. Coadă uriașă la maratonul vaccinări. Se suplimentează numărul de doze 1 Tulpina indiană la Brașov. Coadă uriașă la maratonul vaccinări. Se suplimentează numărul de doze 2

Mihai Nanu: Oameni tăcuți, îmbrăcați adecvat, stau la rând răbdători pentru vaccin. Comparați imaginile astea cu cele ale șoșocilor anti-vaccin care blocau traficul și strigau ca apucații “Libertate!” urcați pe mașini in intersecție. Chiar așa, după amenzile primite, “bagabonții” nu mai vor revoluție?

Tulpina indiană la Brașov. Coadă uriașă la maratonul vaccinări. Se suplimentează numărul de doze 3 Tulpina indiană la Brașov. Coadă uriașă la maratonul vaccinări. Se suplimentează numărul de doze 4 Tulpina indiană la Brașov. Coadă uriașă la maratonul vaccinări. Se suplimentează numărul de doze 5

Dan Zaharia: „Maraton de vaccinare la spitalul Sf. Constantin! Buna organizare, treaba merge bine! Mai exista o sansa, trebuie doar sa nu o irosim!”

Previous Story

Alertă! Tulpina indiană la Brașov. 5 persoane infectate

Next Story

Brașov. Prima reacție a muncitorului infectat cu o tulpină indiană de coronavirus. În ce stare se află