Tot mai mulți urși se avântă noaptea în orașe. Ce spun specialiștii

Last Updated on aprilie 18, 2021 Liniștea din marile orașe, cauzată de restricțiile de pandemie, a făcut ca urșii să prindă curaj și să se aventureze prin cartiere pentru a căuta mâncare.

Un alt urs care căuta probabil mâncare şi-a făcut apariţia zilel trecute în zona Isaran-Lux Divina-13 Decembrie din Brașov.
Daniel Cojocaru, localnic: „Ca un copil aşa, care descoperă lucruri, se vede şi în filmare. Căuta pe la ghivece, probabil hrană”.

În această perioadă, pădurea nu oferă încă suficientă hrană urşilor şi de aceea, abia ieşite din hibernare, animalele sunt tentate să se apropie de zonele locuite.

Csibi Magor, specialist în biodiversitate: „Acuma, după ce intrăm destul de repede în case, oraşele noastre au activitate şi nivel de zgomot mult mai redus, aşa că, cumva, curajul lor ar putea să fie mai mare în astfel de situaţii”.

La Târgu Mureş, un ursuleţ care intră frecvent în curţile oamenilor a fost tranchilizat şi capturat sâmbătă dimineaţă. Specialiştii i-au montat şi un colier cu GPS.

Vasile Silaghi, vânător: „Primăvara coboară spre locuri de hrănire. În zona localităţilor simt miros de mâncare şi găsesc hrană mai uşor. Ăsta aici avea perimetrul”.

Ursuleţul nu a atacat pe nimeni, dar oamenii se speriau atunci când îl vedeau în curţile lor.

Domokos Csaba, biolog: „E vorba de un urs subadult, 3-4 ani, 80 kilograme. De două săptămâni încercam să-l capturăm. I-am dat cu spray de urs, asta înseamnă că îl stresăm un pic, în ideea în care speram că asta va determina să nu mai intre în localitate, ca să ţină o distanţă”.

 

Previous Story

Aeroportul Brașov. Dezamăgire mare că nu se poate zbura anul acesta. Tudor Benga: „Am o presimțire că șirul veștilor proaste de-abia începe”

Next Story

Brașov. Dan: „Oare în ce an se va da drumul la ștrandul din Noua așa pentru cultura mea generală”