Noi probleme la Aeroportul Brașov. Sabotaj de la Sibiu? 

Last Updated on aprilie 13, 2021 S-a promis că în luna septembrie se va zbura de pe Aeroportul Brașov dar lucrurile par departe de finalizare. Nu s-a stabilit nici măcar ce tip de turn de control va avea Aeroportul. Mai mult, o firmă din Sibiu nu și-a îndeplinit obiectivele astfel că s-a făcut o nouă licitație pentru 7 din 9 lucrări.

Consiliul Judeţean Braşov a lansat o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la 7 din cele 9 obiectele din incinta aeroportului de la Ghimbav, după ce firma care a obţinut iniţial contractul (la începutul anului 2019), SC Construcţii SA din Sibiu a fost „concediată” în acte încă din toamna anului trecut, dar a plecat de pe şantier abia la începutul acestui an.

Noi probleme la Aeroportul Brașov. Sabotaj de la Sibiu?  1

Contractul cu firma sibiană (în valoare de 34.026.900 lei, respectiv 1.232.778 lei pentru proiectare şi 32.794.122 lei pentru execuţie) a fost semnat în luna ianuarie a anului 2019 şi, formal, a fost reziliat în 23 octombrie 2020, după ce administraţia judeţeană a notificat în repetate rânduri constructorul cu privire la îndeplinirea defectuoasă a contractului.

Administraţia judeţeană a contractat specialişti care să realizeze o expertiză tehnică extrajudiciară de constatare, iar raportul prezentat de către aceştia constată că antreprenorul SC Construcţii SA a încălcat prevederile contractului şi a întârziat în mod nejustificat execuţia lucrărilor, beneficiarul fiind îndreptăţit la rezilierea contractului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Din momentul rezilierii contractului, Consiliul Judeţean Braşov a făcut demersurile de preluare a amplasamentului, dar, au spus reprezentanţii administraţiei judeţene, în urma repetatelor tergiversări cauzate de antreprenor, reintrarea în posesia amplasamentului s-a realizat abia în luna ianuarie 2021.

Totodată, Adrian Veştea a anunţat că pentru recuperarea prejudiciilor cauzate Judeţului Braşov din motivul neîndeplinirii contractului de către antreprenorul SC Construcţii SA, Consiliul Judeţean Braşov va face demersuri atât în instanţă, cât şi cu asiguratorul antreprenorului, în vederea recuperării sumelor rezultate.

Previous Story

Predealul intră în scenariul roșu și închide restaurantele începând de astăzi

Next Story

Brașov. Codreanu închide Autogara 3 din Craiter. Va face o piață