Brașov. Protest în faţa Primăriei pentru un monument al Eroilor Revoluţiei

Last Updated on aprilie 20, 2021 Ridicarea unui monument al eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 la Braşov nu este o prioritate pentru administrația locală în acest an.

Elena Vlase, braşoveanca care şi-a pierdut fiul (Nicuşor Vlase) în „tranşeele” Revoluţiei, a umblat în ultimii 30 de ani pe la autorităţi, însă nu a obţinut decât promisiuni că şi Braşovul, declarat de altfel declarat oraş martir, va avea un monument în adevăratul sens al cuvântului închinat Eroilor Revoluţiei.

Brașov. Protest în faţa Primăriei pentru un monument al Eroilor Revoluţiei 1

A plătit chiar şi un artist care să creioneze conceptul, iar iniţial, anul trecut, edilii deciseseră să aloce o sumă de 500.000 de lei pentru realizarea acestui monument, fiind un proiect multianual, scrie bzb.ro.

Noua administraţie a abandonat se pare ideea, lucru ce a determinat-o pe sora eroului Nicuşor Vlase să protesteze în faţa Primăriei Braşov cu speranţa că doleanţele urmaşilor eroilor din ’89 vor fi într-un final ascultate. „Aveţi o datorie morală faţă de eroii martiri. Sperăm ca acest deziderat să fie votat în cadrul şedinţei de buget pentru anul în curs, care va avea loc în data de 22 aprilie. Lipsa de implicare a autorităţilor locale întinează memoria eroilor care şi-au sacrificat viaţa pe altarul libertăţii în Decembrie 1989”, este mesajul pe care braşoveanca Ioana Hortensia Vlase l-a postat pe o placardă.

„Aveţi o datorie morală faţă de eroii martiri” e un „citat” din cuvintele primarului Allen Coliban, care pe 2 martie, la mormântul lui Liviu Cornel Babeş, declara că „avem planul de a face toate monumentele cu care Braşovul le este dator eroilor săi, atât pentru 1987, cât şi pentru Liviu Cornel Babeş, pentru 1989, şi o nouă faţă, cred, pentru ceea ce a însemnat lupta împotriva comunismului.

Avem suma necesară inclusă în proiectul de buget. De asemenea, urmează să găsim cele mai bune amplasamente din Braşov pentru asemenea monumente. Pe de altă parte, cu privire la felul în care vor arăta aceste monumente, cred că este absolut necesar să facem un concurs de soluţii, astfel încât partea estetică să fie garantată de oamenii care cu asta se ocupă: de artişti, de sculptori, de cei care fac astfel de monumente”.

Previous Story

Aprobat: Alte 7 blocuri în Poiana Brașov

Next Story

Foto Brașov. Un bărbat amenință că se aruncă de la 30 de metri, de pe un panou publicitar din Bartolomeu