Brașov. Nuntă cu daune morale! Mireasa, cu branulă la nuntă, a câștigat despăgubiri de la restaurantul care a îmbolnăvit 29 de nuntași

Last Updated on aprilie 5, 2021 O firmă care deţine un restaurant în judeţul Braşov a fost obligat să le achite daune morale mirilor pe care i-a dat în judecată pentru că au refuzat să achite costurile nunţii pentru că zeci de invitaţi, inclusiv mireasa şi naşa, au făcut indigestie.

O firmă care deţine un local pentru nunţi a dat în judecată un cuplu, cerând judecătorilor să îi oblige pe miri să achite costurile nunţii cu peste 400 de persoane care a avut loc în iulie 2018 şi pe care mirii au refuzat să o plătească, scrie adevarul.ro.

Brașov. Nuntă cu daune morale! Mireasa, cu branulă la nuntă, a câștigat despăgubiri de la restaurantul care a îmbolnăvit 29 de nuntași 1

Mirii daţi în judecată au contraatacat printr-o cerere reconvenţională, cerându-le judecătorilor nu doar să fie scutiţi de la plata cheltuielilor cu nunta, ci şi obligarea restaurantului la plata unor daune morale în valoare de 40.000 de euro.

Mirii au arătat că nunta de vis le-a fost transformată într-un coşmar, mireasa, nora şi 29 de invitaţi ajungând în ziua nunţii la spital cu probleme digestive din cauza mâncării servite la restaurant.

În urma procesului şi a documentelor care arată că DSP şi Protecţia Consumatorului a descoperit o serie de nereguli la restaurant, Judecătoria Braşov a respins cererea restaurantului şi a admis cererea reconvenţională a mirilor, obligând firma care deţine restaurantul să le achite mirilor daune morale de 10.000 de euro.

Mireasa, cu branulă la nuntă
Sunt de reţinut suferinţele fizice suportate de intervenientă în timpul nunţii, pe o durată considerabilă a acesteia (declanşarea simptomelor a avut loc la numai 2-3 ore la începutul evenimentului, iar mireasa a revenit numai la final pentru momentul servirii tortului, şi atunci, cu branulă în mână), suferinţele psihice şi emoţionale, constând în neputinţa de a participa la propria nuntă, de a vedea cum mulţi alţi invitaţi sunt afectaţi de simptome digestive, cum întreaga desfăşurare a evenimentului a fost deturnată de la cursul firesc.

Tot astfel, mirele a suportat suferinţe psihice şi emoţionale în a petrece evenimentul fără mireasă, cunoscând că aceasta se simte rău şi chiar că a avut nevoie de îngrijiri la spital, în a încerca să stabilizeze situaţia creată, în a vedea cum nunta sa este departe de a se desfăşura într-o atmosfera de veselie, cum ar fi fost firesc”, arată Judecătoria Braşov în sentinţa care nu este definitivă.

Previous Story

Brașov-Sibiu. Biletul de tren pentru o bicicletă, mai scump decât cel pentru o persoană

Next Story

Brașovenii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene! Proiecte-pilot pentru redeschiderea economiei discutate de sectorul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei