Brașov. Gara Bartolomeu va fi modernizată cu 44,5 milioane de lei de CFR

Last Updated on aprilie 5, 2021 Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va investi 44,5 milioane de lei pentru modernizarea staţiei de cale ferată Bartolomeu.

“Proiectul de modernizare în staţia CF Bartolomeu (situată pe linia CF 205 Braşov – Podu Olt la km 4+151) îşi propune să îmbunătăţească condiţiile de circulaţie feroviară prin ridicarea nivelului şi lăţirea peroanelor în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană, reconfigurarea dispozitivului de linii CF existent prin execuţia unor lucrări de infrastructură şi suprastructură CF, înlocuirea unui număr de şapte aparate de cale uzate din staţie (nr. 5, 7, 15, 17, 14, 18 şi 20) cu aparate de cale noi, mărind siguranţa transportului şi refacerea platformei staţiei, a zonelor adiacente şi refacerea reţelei de apă pluvială”, potrivit datelor publicate de MT, preluate de adevarul.ro.

Brașov. Gara Bartolomeu va fi modernizată cu 44,5 milioane de lei de CFR 1

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 44,497 milioane de lei, iar finanţarea se realizează din fonduri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Conform documentului, în prezent, SRCF Braşov urmează să deruleze şi proiectul de realizare a conexiunii feroviare la Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav, aflat la stadiul de întocmire a studiului de fezabilitate.

Previous Story

Brașov. Tudor Benga, USR: ”Tot bâlciul ăsta cu închisul magazinelor, închisu-n case, pleacă de fapt de la un vot dat în Parlament”

Next Story

Viceprimarul Flavia Boghiu: „Creștem capacitatea grădinițelor din Brașov cu aproape 100 de locuri”