Străzile din Braşov de pe care dispare o bandă, azi în Comisia de Circulaţie. Apar benzile speciale pentru autobuze

Last Updated on martie 16, 2021 Primăria Brașov intenționează să amenajeze benzi speciale destinate transportului public. Proiectul tehnic a ajuns la stadiul de avizare, după ce în toamna anului trecut, proiectanţii de la Henza Business din Voluntari au prezentat Primăriei Braşov varianta iniţială de amenajare.

Astfel, în şedinţa Comisiei de Circulaţie de astăzi va fi analizată propunerea tehnică pentru amenajarea celor 16,26 km de astfel de trasee, anunță bzb.ro.

Străzile din Braşov de pe care dispare o bandă, azi în Comisia de Circulaţie. Apar benzile speciale pentru autobuze 1

Conceptul proiectului se referă la implementarea unor măsuri de separare a căii de rulare a mijloacelor de transport public, în scopul creşterii vitezei de deplasare şi diminuării duratei călătoriei.

În acelaşi timp sunt vizate măsuri de restricţionare a circulaţiei autoturismelor private prin diminuarea tramei stradale şi descurajarea parcării în zonele aglomerate. Pe scurt, proiectul vizează: restricţionarea circulaţiei autoturismelor şi promovarea (prin dezvoltare) a transportului public ecologic.

Potrivit temei de proiectare, amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lăţime de 4 metri şi o adâncime de 6 cm a asfaltului existent şi aşternerea pe o suprafaţă de 23.400 metri pătraţi a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi uşor de identificat de participanţii la trafic.

Arterele vizate
Amenajarea benzilor dedicate se va face pe următoarele trasee:
– Traseul 1: Str. Poienelor, Calea Bucureşti, Str. Toamnei, Str. Hărmanului, B-dul Mihail Kogălniceanu, B-dul Iuliu Maniu, Str. Nicolae Iorga, Str. Lungă, Calea Făgăraşului, Şoseaua Cristianului;
– Traseul 2: Şoseaua Cristianului, Calea Făgăraşului, Str. Lungă, B-dul Eroilor, B-dul 15 Noiembrie, Calea Bucureşti;
– Traseul 3: B-dul Victoriei, pe ambele sensuri.

Previous Story

Brașovul intră în carantină când ajunge la 6! „Sânpetru 99% va intra în carantină începând de azi”

Next Story

Video Brașov. Înjurături. Șofer cu Ferrari amendat la Mall-ul Coresi după ce a parcat pe locurile speciale