Sânpetru în carantină. Locuitori nemulțumiți. „2 km într-o ora!”…„Efectiv stam pe loc, nu ne mișcăm”

Last Updated on martie 19, 2021 Nemulțumiri la Sânpetru după ce localitatea a intrat aseară în carantină. Locuitorii care vor să iasă din comună sunt opriți de polițiști pentru a li se verifica declarația pe proprie răspundere. Unii spun că au stat și o oră la filtru.

Alexandra S.: „Buna dimineața. Propun o greva sub orice forma ar fi ea pentru ce se întâmplă in aceste momente in Sânpetru pe drumul principal. Efectiv stam pe loc, nu ne mișcăm. Nu se poate sa luam parte la aceasta bătaie de joc. Deci, ceva claxoane????

Sânpetru în carantină. Locuitori nemulțumiți. „2 km într-o ora!”...„Efectiv stam pe loc, nu ne mișcăm” 1

Ciprian D.: 2km într-o ora! Unde sunt ăia cu pancartele la pod?😎

Lucian D.: Carantina de la Sânpetru, 1h în coloană pentru verificarea unei declarații inutile!
Nu așa se luptă cu pandemia!
Nu pe banii și nervii contribuabililor!

Pe perioada de carantină, la Sânpetru se va putea ieşi din zona carantinată numai pe căile de acces autorizate (drumuri naţionale, judeţene, comunale şi forestiere), respectiv DJ 103 – Sânpetru – Braşov, DJ 103 – Sânpetru – Bod şi DJ 108 – Sânpetru – Hărman. Primăria Sânpetru va realiza blocarea fizică a tuturor căilor de comunicaţii secundare, potrivit bzb.ro.

Nu se permite tranzitarea zonei carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, cu excepţia celor aflate în mijloacele de transport în comun, folosindu-se în acest sens rute alternative (DN 13 – DJ 112A, DN 11).

Pentru ce motive se poate ieşi din casă
În intervalul orar 05.00-22.00, în interiorul zonei carantinate se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie / domestice, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; deplasările pentru activităţi fizice în vecinătatea locuinţei;

deplasarea pentru acţiuni de voluntariat sau umanitare; deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare; participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; deplasarea pentru administrare de vaccin împotriva SARS-CoV-2 sau alte motive bine întemeiate.

Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie / domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale este permisă pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10.00-14.00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 6.00 – 10,00, respectiv 14.00 – 20.00.

Între orele 22.00 – 05.00, sunt permise numai deplasările în interes profesional sau pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată sau asigurată la distanţă

Previous Story

Sânpetru în Carantină. Poliția organizează filtre, DRDP blochează accesul din Sânpetru către ocolitoare

Next Story

(Video) Balonul care acoperea Patinoarul Olimpic din Poiana Brașov s-a prăbușit sub greutatea zăpezii