Investiții spectaculoase la Brașov. 1,5 miliarde de euro. Mihaela Scânteie: Aștept cu nerăbdare 30 aprilie, să văd cum a luat-o Brașovul ”înaintea Clujului și Bucureștiului”

Last Updated on martie 4, 2021 Primăria Braşov pregăteşte proiecte de investiţii care ar totaliza 1,5 miliarde de euro, în con­textul în care Planul Na­ţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) aduce o oportunitate istorică, pe care noua administraţie vrea să o con­cretizeze într-o renaştere atât din punct de vedere economic, cât şi al calităţii vieţii, a explicat Allen Coliban, primarul Braşovului, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

Mihaela Scânteie: „Ieri am citit în presa locală și națională că Municipiul Brașov se pregătește de investiții prin PNRR de 1,5 miliarde (!!!!) euro.

Investiții spectaculoase la Brașov. 1,5 miliarde de euro. Mihaela Scânteie: Aștept cu nerăbdare 30 aprilie, să văd cum a luat-o Brașovul ”înaintea Clujului și Bucureștiului” 1

Pentru că suma mi s-a părut fabuloasă și neverosimilă, am căutat să văd cât primește România în total prin PNRR. Așa că am dat de documentul ăsta de mai jos. – 14.2 miliarde de euro.

Aș fi cea mai încântată brașoveancă dacă aș vedea investiții de 1,5 miliarde euro prin PNRR în Municipiu, deci Municipiu, nu Județ. Aștept cu nerăbdare 30 aprilie, data când vor fi făcute publice alocările din PNRR, să văd cum a luat-o Brașovul ”înaintea Clujului și Bucureștiului”. Yey!

Noul primar din Braşov are un plan integrat de renaştere industrială, care cuprinde atât componenta de transporturi, cât şi cea de capital uman. Din totalul de 1,5 miliarde de euro, un tren metropolitan ar putea reprezenta un proiect de 400-500 de milioane de euro.

Primarul Allen Coliban: „O infrastructură pe şine este capabilă să transporte mai multe persoane decât orice alt mijloc rutier, cum ar fi troleibuzele sau autobuzele, indiferent că îi spunem tramvai sau metrou de suprafaţă. (…)

Noi pregătim acum infrastructura pentru următorii 5-10 ani de zile şi am discutat cu Ministerul Transporturilor despre trenul urban. E absurd să nu facem un astfel de proiect în Braşov, unde avem o densitate a infrastructurii feroviare excelentă pe zona metropolitană.

Dacă am completa această infrastructură cu alte mijloace pe şine, tramvai, metrou de suprafaţă, astfel să încât să unim toate axele importante ale oraşului, am avea o hartă de transport pe şine care poate rivaliza cu orice infrastructură de metrou. Dacă vom face sau nu aceste lucruri vom afla după ce vom avea studiile care să fundamenteze astfel de proiecte“.

Previous Story

(Video) Mihai Găinușă: „35 de jandarmi brașoveni anchetați după o petrecere fără măști, în cinstea șefului pensionat. O dată face șefu’ 42!”

Next Story

Record. 42% rată de pozitivare la Brașov. Guvernul publică în premieră numărul de teste efectuat zilnic