Directorul Wizz Air, despre Aeroportul Brașov: „Sunt încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului ”

Last Updated on martie 3, 2021 Aeroportul Brașov a intrat și în atenția celor de la Wizz Air. Din păcate deschiderea aeroportului se face în cel mai prost moment din istoria aviației moderne, sectorul aviaţiei va reveni la nivelurile din 2019 nu mai devreme de 2024-25.

Jozef Varadi, directorul general al companiei aeriene maghiare low-cost Wizz Air, a declarat, în cotidianul „Magyar Nemzet” că este foarte încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului Braşov din Transilvania, anunță BizBrasov.

Directorul Wizz Air, despre Aeroportul Brașov: „Sunt încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului ” 1

„Aeroportul este într-o regiune esenţială, iar România este o piaţă strategică”, a spus Varadi.

Potrivit acestuia, sectorul aviaţiei va reveni la nivelurile din 2019 nu mai devreme de 2024-25. În opinia lui Varadi, „apetitul” oamenilor pentru călătorii va creşte în viitor. Cu toate acestea, el crede că redresarea pentru sectorul aviaţiei comerciale nu va fi pe termen scurt, ci pe termen lung. Anul viitor, de exemplu, va fi mai degrabă un an de „consolidare”.

De la debutul pandemiei de coronavirus în martie 2020, Wizz Air a „ars” un miliard de dolari, dar acest lucru nu l-a descurajat să continue să investească, să-şi extindă flota şi să menţină o lichiditate mai mare în întregul sector.

„Suntem o rază rară de speranţă pentru investitori”, a spus Varadi.

În altă ordine de idei, Administraţia judeţeană a anunțat zilele trecute că are proiectant pentru construcţiile şi infrastructura care mai sunt necesare în cadrul Aeroportului Internaţional Braşov.

(Asa arată Aeroportul Brașov acum)
Directorul Wizz Air, despre Aeroportul Brașov: „Sunt încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului ” 2 Directorul Wizz Air, despre Aeroportul Brașov: „Sunt încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului ” 3 Directorul Wizz Air, despre Aeroportul Brașov: „Sunt încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului ” 4 Directorul Wizz Air, despre Aeroportul Brașov: „Sunt încrezător în ceea ce priveşte efectele deschiderii aeroportului ” 5

Astfel, firmele prestatoare vor elabora studiul de fezabilitate şi vor revizui Master Planul Aeroportului Internațional Brașov, vor întocmi proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor şi proiectul de organizare a execuției lucrărilor, vor depune la autorităţile competente documentaţiile în vederea obţinerii acordurilor şi avizelor pentru autorizaţia de construire, vor realiza proiectul tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie.

De asemenea, proiectanţii vor face verificarea tehnică, vor furniza consultanţă, prin experţi cooptaţi, pe durata derulării procedurilor de achiziţie a lucrărilor şi vor asigura asistenţa tehnică în perioada de execuţie a lucrărilor.
Preţul total al contractului este de 1.975.400 lei.

Previous Story

Fată de 14 ani dată dispărută în Brașov. Ai văzut-o?

Next Story

Braşov. Primarul Allen Coliban pregăteşte investiţii de 1,5 miliarde de euro, cu Spitalul Regional, tramvai, un tren metropolitan, proiect de 400-500 mil. euro, şi un plan de renaştere industrială