Brașov. Drumurile forestiere vor fi, oficial, deschise turiştilor

Last Updated on martie 23, 2021 Accesul turiştilor pe drumurile forestiere ale Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt va fi supus joi aprobării Consiliului Local. În acest moment, chiar dacă sunt folosite de turişti, legal, drumurile forestiere sunt destinate numai activităţilor silvice, cu excepţia porţiunilor care se suprapun cu traseele montane marcate.

Prin deschiderea drumurilor forestiere, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt susţine că se poate pune în valoare potenţialul recreativ al pădurilor din jurul Braşovului, aceasta putând conduce la creşterea numărului de turişti, precum şi la un plus de imagine oraşului, scrie bzb.ro.

Brașov. Drumurile forestiere vor fi, oficial, deschise turiştilor 1

Astfel, potrivit regulamentului, va fi permis public pedestru, pe răspunderea celui care intră în pădure, numai în zone amenajate, pe trasee şi poteci marcate în acest sens, pe drumurile forestiere şi în pădurile cu funcţii de protecţie, predominant sociale.

De asemenea, este pe drumurile forestiere, pe potecile şi pe traseele amenajate, pe răspunderea celui care intră în pădure şi cu respectarea condiţiilor stabilite de administratorul fondului forestier sau proprietar, după caz, este permis şi accesul bicicliştilor.

În ceea ce priveşte autovehiculele, motocicletele, ATV-uri sau mopedele, accesul acestora este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism organizate, care se pot practica pe drumurile forestiere sau pe trasee special marcate şi omologate, numai cu acordul şefului ocolului silvic sau a proprietarului (cu avizul şefului ocolului silvic)

Previous Story

Acum în Brașov. Omul de afaceri Constantin Codreanu îşi construieşte a doua biserică

Next Story

Allen Coliban: „Brașovul este pe locul I în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai avem drum lung până când să putem spune că la Brașov avem un aer de bună calitate”