Andrei Oniga: „O victorie binemeritată și îndelung așteptată, de către stăpânii de câini din Brașov!”

Last Updated on martie 10, 2021 Consilierul Local Andrei Oniga (USR) anunță că Primăria ridică restricțiile privind accesul câinilor în diverse zone ale orașului.

Andrei Oniga:O victorie binemeritată și îndelung așteptată, de către stăpânii de câini din Brașov!
Astăzi pot spune, în sfârșit, că se văd roadele demersului pe care l-am inițiat în luna decembrie a anului trecut: începe eliminarea (ori înlocuirea, după caz) tuturor panourilor ce afișează interdicție de acces cu animalul de companie, de pe raza municipiului Brașov, în baza hotărârii de consiliu local nr. 66/1999 sau a republicărilor acesteia. Adică infama HCL 66/1999, este finalmente și literalmente pusă la pământ. 🙂

Andrei Oniga: „O victorie binemeritată și îndelung așteptată, de către stăpânii de câini din Brașov!” 1

Altfel spus, încep a fi eliminate reminiscențele acestui act normativ care, în ciuda faptului că a încetat să existe încă de acum 7 (!) ani, în urma unei sentințe judecătorești, el a continuat să producă efecte și a fost folosit, în tot acest timp, pentru a ne aduce aminte că eram departe de a fi orașul pet-friendly etalon, pe care ni-l dorim.

Le mulțumesc atât colegei mele Flavia Boghiu pentru întreg ajutorul dat în acest demers, cât și celor de la Asociaţia „Alianţa pentru combaterea abuzurilor”, cei care au dus greul adevărat, în lupta din justiție cu HCL 66. You rock!

În concluzie, pot spune că făcând astăzi acest pas mic, mult întârziat dar absolut necesar, începem drumul sigur către a deveni cel mai prietenos oraș cu animalele de companie, din România: HAMSTADT.

Simultan însă, trebuie să devenim și cel mai CIVILIZAT oraș din România. Asta fiind spus, vreau ca fiecare stăpân de animal să știe că în continuare mă voi bate nu doar pentru primul, ci pentru ambele țeluri, în egală (!) măsură, prin toate inițiativele și proiectele ulterioare.

Cu libertatea vine și responsabilitatea. Responsabilitatea totală față de membrul necuvântător al familiei noastre, dar și față de concitadinii noștri.
Să ne respectăm unii pe ceilalți și să ne bucurăm, împreună, de ceea ce vom realiza!

Previous Story

Brașov. Revoluție în trafic. Primarul Coliban vrea ca toate rutele RATBV, concepute în anii ’80, să fie regândite

Next Story

Accident Brașov grav. 6 persoane rănite, două autoturisme s-au ciocnit violent