Primăria Brașov explică de ce a tăiat molizii din fața Casei Armatei

Last Updated on februarie 11, 2021 Cunoscutul om de radio, Marius Vintilă, braşovean de origine, a atras atenția asupra molizilor tăiați de Primăria, din fața Casei Armatei. Primăria spune că aceştia reprezentau un pericol pentru trecători şi vor fi plantaţi alţi copaci.

Vorbim de o serie de copaci care reprezintă un pericol pentru domeniul public şi care au fost identificaţi ori în urma sesizărilor venite de la cetăţeni, ori în urma analizelor făcute de colegii de la spaţii verzi, pe teren.

Primăria Brașov explică de ce a tăiat molizii din fața Casei Armatei 1

Sunt mai mulţi copaci care, ca-n fiecare an, în această perioadă, vor fi tăiaţi. Întotdeauna, când se taie un copac care reprezintă un pericol, în locul lui se plantează trei.

Ca orice fiinţă vie, şi copacii au o durată de viaţă iar în momentul în care există riscul ca un copac să se prăbuşească, este preferabil să intervenim şi să-l tăiem decât să se petreacă vreun accident”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de bzb.ro.

Mihai O., pe grupul de Facebook Allen Coliban: „Prea multi copaci in parcul Saguna!
Primăria Brașov explică de ce a tăiat molizii din fața Casei Armatei 2

Brasov, orasul sufletului meu: „Acum zece zile vă arătam salcia de pe Str. Sitei, spunând că așteaptă primăvara. Ieri am trecut pe lângă ea. Cred că nu mai așteaptă nimic. Decât, eventual, chinurile refacerii ramurilor, peste ceva ani. Dacă va mai trai și dacă oamenii nu o vor tăia între timp. Așa cum am aflat astăzi că tocmai au fost tăiați brazii (pinii) falnici, viguroși încă, din fata Casei Armatei. 😔
Primăria Brașov explică de ce a tăiat molizii din fața Casei Armatei 3

Primăria Municipiului Braşov (care nu îmi da posibilitatea să o etichetez), d-l primar Allen Coliban, presupun că stiu ce fac serviciile din subordine. În numele tuturor brașovenilor care accesează aceasta pagină, solicit un răspuns avizat cu privire la aceste tăieri și “toaletari” radicale, pe care până acum le puneam în cârca vechii administrații, care ne-a păgubit de atâta verdeață în orașul așa numit “verde”. Ne-am pus speranțe mari, aveam (și avem) așteptări mari de la noua administrație în acest domeniu. Deocamdată, doar întrebări. Și răspunsuri așteptate.

P.S.1-Voi face și o solicitare scrisă pe site-ul Primăriei. Până atunci, cei 113.000 urmăritori ai acestei pagini, care iubesc Brașovul, merită un răspuns oficial.

Marius Vintila: „Un molid trăiește de cel puțin cinci ori mai mult decît un om. Dacă nu e un molid din Brașov, capitala verde a României. Știam copacii ăștia din totdeauna. Vara cînd scăpai de asfaltul si praful de pe Strada Lungă fără vegetație, abia așteptai să pășești în umbra molizilor de la Casa Armatei.

Primăria Brașov explică de ce a tăiat molizii din fața Casei Armatei 1

Deșteptul care a dat aprobare pentru tăierea lor, probabil ca să se vadă mai bine clădirea proaspăt renovată a Cercului Militar, ne-a luat o gură de aer proaspăt, iar mie mi-a tăiat și o bucată din amintiri”.

Previous Story

Brașov. Număr mare de infectări și azi! 3.048 cazuri noi la nivel național

Next Story

(Foto/Video) Șofer din Brașov implicat în accidentul de pe DN1. Un mort și 6 răniți