Praful saharian ajunge și la Brașov. ALERTĂ emisă de Ministerul Mediului

Last Updated on februarie 7, 2021 Începând din această seară un val de praf saharian va veni și peste România. Valul de praf saharian ca sta deasupra României până în 9 februarie.

Masa de aer va cuprinde aproape toată țară, inclusiv zona Brașovului.

Praful saharian ajunge și la Brașov. ALERTĂ emisă de Ministerul Mediului 1

 

„Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

În această perioadă, în țările de la vest și sud-vest de România se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă.

Previous Story

Poiana Brașov. Anda Adam, noua modă pe pârtie?  „Vezi să nu răcești”

Next Story

Brașov. Preotul Gheorghe Malene a murit după trei luni de comă