Brașov. Bistro de l’Arte, închis pentru 30 de zile de Protecția Consumatorului

Last Updated on februarie 15, 2021 Telenovela restaurantului Bistro de l’Arte continuă. Acum s-a ajuns la o suspendare a activității pentru 30 de zile.

Comisarii ANPC Brașov au decis, astăzi, să închidă Bistro de l’Arte pentru o perioadă de 30 de zile, după mai multe deficiențe descoperite la ultimele controale realizate în luna decembrie și la începutul acestei luni. Decizia este datată 10 februarie, redeschiderea urmând să aibă loc, astfel, pe 12 martie, anunță Biz Brasov. 

Brașov. Bistro de l’Arte, închis pentru 30 de zile de Protecția Consumatorului 1

Zilele trecute cei de la Bistro de l’Arte spuneau că sunt pregătiți de deschidere.
Noi suntem gata. La Bistro de l’Arte muncesc 27 de oameni. Pe lângă ei sunt familiile.
Unii suntem aici de peste 20 de ani, alțiii de 18, 15, 12, 7 ani.

Ne-au trecut pragul peste 500 de mii de oameni. Unii dintre ei vin zilnic sau de două-trei ori pe săptămână.
Acum, așteptăm cu toții un răspuns ca să ne putem întoarce la muncă”.

Cei de la Breasla Cârciumarilor Brașoveni vor să scoată la lumină eventualele abuzuri a celor de la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor).

Breasla Cârciumarilor Brașoveni, asociație independentă, apolitică care reunește o parte a proprietarilor de restaurante, bistrouri, cafenele din Brașov, s-a confruntat în repetate rânduri cu 2 tipuri de probleme în cazul controalelor efectuate de ANPC:

I. Prima este problema suprapunerii atribuțiilor de control ale ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) cu cele ale ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) în ceea ce privește siguranța alimentară si cu cele ale DSP (Direcția de Sănătate Publică) în ceea ce privește regulile de igienă.

II. Cea de a doua se referă la formularea extrem de generală a condițiilor în care agentul constatator poate decide măsuri radicale precum oprirea sau închiderea temporară sau chiar definitivă a activității, fapt care poate lăsa loc de interpretare subiectivă sau de abuz din partea agentului constatator.

Cel mai probabil o bună parte a operatorilor din piața de HORECA s-a confruntat cu una dintre cele două situații de mai sus.

Fără să ne dorim să contestăm sau să judecăm autoritatea oricărei instituții de control, vă rugăm să ne împărtășiți, cei în cauză, experiențele avute pe aceste două situații.
Dacă vă simțiți inconfortabili să vă povestiți public o întâmplare sau o situație în desfășurarea unui control, care merită amintită, vă așteptăm mesajele în privat. Mesajele le vom putea publica ulterior, evident garantându-vă discreția”.

Advertisements
Previous Story

Brașov. 18 școli și grădinițe din județ trec în scenariul roșu începând de mâine

Next Story

Brașov. Șerban: „Miroase/pute îngrozitor în zona Craiter-Florilor a plastic ars. Este un miros extrem de înecăcios și cu siguranță ffff toxic”