Brașov. 7 elevi infectați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Last Updated on februarie 12, 2021 Elevii din Brașov nu sunt feriți de infectarea cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au apărut 7 noi infectări în rândul elevilor și 3 în rândul angajaților din școli.

Valentin Bucur, IȘJ Brașov, pentru Stirile : ”Au avut simptome caracteristice, s-au testat, testele au ieșit pozitive și au intrat în izolare”.

Brașov. 7 elevi infectați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore 1

Niciunul dintre cazuri nu a fost însă descoperit în timpul testărilor din școli. Clasele în care învață cei mai mici elevi au intrat în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile.

Specialiștii în sănătate insistă însă asupra unui aspect important: triajul epidemiologic făcut acasă ori în unitățile de învățământ.

Andreea Moldovan, secretar de stat Ministerul Sănătății: “Reiterăm importanța majoră a unui triaj epidemiologic corect, la domiciliul copilului, în care cei care au simptome sau contacți să nu se prezinte în colectivitate. Acolo unde se poate este foarte important triajul epidemiologic la intrarea în școală”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: “Dacă cineva-și închipuie că riscul poate fi eliminat total se înșeală. Cazuri vor mai apărea, important este să nu depășească acea limita de la care experții epidemiologi susțin că riscul va fi greu de gestionat. Până acum, după analiza celor cu competență, riscul este în limite gestionate”.

Previous Story

Medicul Andreea Moldovan, replică pentru medicul de familie care a susținut că SARS-COV-2 este folosit ca armă biologică

Next Story

Video Brașov. Un șofer RATBV trece pe culoarea roșie a semaforului