Brașov. 24 de elevi infectați. De vineri până luni, cazurile în rândul copiilor s-au dublat

Last Updated on februarie 16, 2021 Lucrurile au început să se complice la Brașov din cauza infectărilor cu coronavirus. De două ori mai multe cazuri de infectare Covid au fost raportate, ieri, din şcolile braşovene, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.

Numărul celor confirmaţi a crescut, de vineri până acum, de la 11 la 24, în rândul elevilor, şi de la 7 la 10, în rândul personalului angajat. Astfel, pe lângă clasele aflate în online, din cauza indicelui pe localităţi, 12 clase cu 312 elevi au trecut în online pentru următoarele 14 zile.

Brașov. 24 de elevi infectați. De vineri până luni, cazurile în rândul copiilor s-au dublat 1

Raportat la numărul de infectări totale la nivelul judeţului, constatăm că cele din educaţie, atât în rândul elevilor, cât şi a personalului angajat, este mult mai mic”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IŞJ Braşov, potrivit bzb.ro.

Un caz depistat în ciclul primar închide clasa.
La un caz depistat în clasele gimnaziale şi liceale se face ancheta epidemiologică şi se izolează contacţii.
La 2 cazuri depistate la clasa de gimnaziu sau de liceu se închide clasa, timp de 14 zile.

Singura speranță rămâne vaccinarea. Instituția Prefectului-Județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 30569 doze vaccin Pfizer, 2.210 doze vaccin Moderna și 990 doze vaccin AstraZeneca.

Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 14 februarie, inclusiv, este de 30.783, din care 11.849 reprezintă doze rapel (a doua administrare).
Numărul cazurilor de efecte adverse raportate a rămas același: 71, nici unul sever.

Previous Story

Brașov. Șerban: „Miroase/pute îngrozitor în zona Craiter-Florilor a plastic ars. Este un miros extrem de înecăcios și cu siguranță ffff toxic”

Next Story

(Foto) Accident grav în Poiana Brașov. Băț înfipt în zona intimă