Allen Coliban. „Am oprit tăierile de arbori din municipiul Brașov până la evaluarea experților tehnici terți (din afara Primăriei)”

Last Updated on februarie 12, 2021 Sătul ca angajații Primăriei să facă mișto de el, primarul Allen Coliban a găsit o chestie mai deșteaptă ca să-i pună la punct. Vorbim de cei care aprobă tăierea copacilor din oraș. Le-a pus un „filtru”. Orice decizie de tăiere trebuie să aibă avizul unui ONG specializat care propune mai întâi soluții ca arborii să fie ținuți în viață. Tăiatul este numai ultima soluție. Iar pe cei care se ocupă efectiv de tăierea criminală a copacilor sub numele de toaletare îi trimite la cursuri.

Allen Coliban.Am oprit tăierile de arbori din municipiul Brașov până la evaluarea experților tehnici terți (din afara Primăriei).
Am acționat în conformitate cu sesizările voastre din ultimele zile referitoare la tăierile care au început în Brașov, astfel că azi am semnat un acord de parteneriat cu Fundația ProPark (www.propark.ro), principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România.

Allen Coliban. „Am oprit tăierile de arbori din municipiul Brașov până la evaluarea experților tehnici terți (din afara Primăriei)” 1

Experții acestei fundații se vor implica atât în analiza solicitărilor de tăiere a arborilor, cât și în organizarea unor instruiri pentru angajații firmei care se ocupă de toaletarea arborilor, astfel încât rezultatul acestei activități să fie conform cu actualele norme de peisagistică.

Avem nevoie de a reconstrui credibilitatea, pentru că foarte mulți brașoveni reacționează puternic de câte ori apare o tăiere de arbori în Brașov, iar Primăria este datoare să facă aceste decizii mult mai transparente și să ne asigurăm că sunt cele mai bune.

Aceste tăieri au ca scop asigurarea protejării cetățenilor, dar există de foarte multe ori suspiciuni legate de felul în care se intervine asupra vegetației, mai ales din punct de vedere al conservării biodiversității.

Avem nevoie de sfatul și părerea unor specialiști ca să ne asigurăm de faptul că și din punct de vedere al prezervării biodiversității, decizia luată de inspectorii primăriei este cea corectă și optimă.

Mulțumesc Fundației ProPark pentru disponibilitatea de a ne sprijini! Și vă mulțumesc vouă, brașovenilor, pentru că sunteți atenți și preocupați de ce se întâmplă în oraș..

Voi sunteți ochii mei în fiecare colțișor al urbei noastre”.

Previous Story

Brașov. Copiii care împlinesc 3 ani în timpul anului nu vor mai fi dați afară de la creșă, în mod automat

Next Story

Brașov. Polițist: „Fix 15 secunde i-a luat conducătorului auto să îndepărteze zăpada”