Inspirație pentru Allen Coliban. Emil Boc mărește tarifele la parcări în Cluj. „Țineți minte când veneau băieții la terasă, își lăsau merțanurile și îi durea în cot?”

Last Updated on ianuarie 21, 2021 Allen Coliban este adeptul parcărilor scumpe în centrul orașului pentru a reduce numărul de mașini din zonă. Până acum nu i-a ieșit, zona Șchei fiind blocată de autoturismele riveranilor și turiștilor.

Primarul Emil Boc a declarat că prin creșterea tarifelor, administrația își propune să descurajeze staționarea mașinilor în parcările din centrul orașului pentru o perioadă mai lungă.

Inspirație pentru Allen Coliban. Emil Boc mărește tarifele la parcări în Cluj. „Țineți minte când veneau băieții la terasă, își lăsau merțanurile și îi durea în cot?” 1

Prețurile cresc cu rata inflației, nu sunt creșteri care să pună în pericol. E adevărat că pe zona ultracentrală – din dorința de a avea locuri libere de parcare, nu să vină cineva să își lase mașina toată ziua în centru, pentru banii de o țigară – atunci avem un tarif mai ridicat.

Poți lăsa mașina o oră, două, dar dacă vrei să stai mai mult, se simte. Țineți minte când veneau băieții la terasă, își lăsau merțanurile și îi durea în cot? Nu se face așa, nicăieri în lume nu se face în zona centrală așa, să îți lași mașina cu orele”, a declarat edilul la un post local de radio, potrivit Monitorul de Cluj.

Taxe pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – parcometre
– 30 minute zona I – 4 lei
– 1 oră zona I – 8 lei
– 2 ore zona I – 16 lei

– 1 oră zona II – 3 lei
– 2 ore zona II – 6 lei
– 4 ore zona II – 12 lei

În Brașov, firma P&P SRL, care a concesionat acest serviciu pentru o perioadă de 10 ani, percepe următoarele tarife pentru 1 oră de parcare:
zona 0 – 3,00 RON / h;
zona 1 = 2,00 RON / h;
zona 2 = 1,50 RON / h.

Previous Story

Brașov. Alte 8 decese ale unor persoane infectate cu COVID, în ultimele 48 de ore

Next Story

Brașov. Nicio avertizare de la Primărie. Paul: „Bartolomeu Nord mai poluat ca Mumbai. Cel mai groaznic aer!”