Coresi Avantgarden: „Podul hobanat este unul dintre cele mai importante proiecte din Masterplanul Cartier Coresi pentru 2025”

Last Updated on ianuarie 29, 2021 Dezvoltatorii proiectului imobiliar Coresi Avantgarden așteaptă cu interes construcția podului hobanat de la Gară care ar facilita accesul în cartier. Din 2025.

Coresi Avantgarden: „Podul hobanat este unul dintre cele mai importante proiecte din Masterplanul Cartier Coresi pentru 2025. Acesta va face legătura între Cartier și zona Bulevardul Gării, plecând de la prelungirea străzii Tudor Arghezi, intersecție cu Camil Petrescu.

Coresi Avantgarden: „Podul hobanat este unul dintre cele mai importante proiecte din Masterplanul Cartier Coresi pentru 2025” 1

Investiția de aproximativ 30 de milioane de euro este realizată de Primăria Municipiului Brașov și va contribui semnfificativ la fluidizarea traficului și dezvoltarea zonei. More to come. #Cartier25

În total, pasajul va avea 14 deschideri între piloni la care se adaugă zona hobanată, respectiv peste linii, unde deschiderea va fi de 160 de metri. Înălțimea pilonului principal, care va susține cablurile în zona hobanată va fi de 47,12 metri.

Pasajul va avea 4 benzi, câte 2 pe sens și piste pentru bicicliști. Accesul pe pasaj, în direcția Tractorul, se va face doar dinspre sensul giratoriu Hărmanului-Vlahuță-Gării, pe două benzi. Cei care merg pe directia Hărmanului – Vlahuță spre gară, în zona rampelor de acces ale pasajului, vor intra într-un pasaj subteran, circulația desfășurându-se pe două benzi.

Ieșirea de pe pasajul hobanat se va face în ambele direcții de mers (atât spre gară, cât și spre sensul giratoriu, Hărmanului-Vlahuță-Gării). Coborârea pietonilor și a bicicliștilor de pe pasaj spre b-dul Gării, se va face tot într-un pasaj subteran, care va subtraversa rampele de acces ale pasajului hobanat.

Previous Story

Brașov. Premieră. Senzori mobili au fost instalați pe autobuze și mapează în timp real calitatea aerului în oraș și în zonele limitrofe

Next Story

(Foto/Video) Incendiu lângă Mall-ul Coresi cu degajare mare de fum toxic