Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu, mesaj după ambuteiajul din Șchei și de pe Drumul Poienii

Last Updated on ianuarie 3, 2021 Viceprimarul Flavia Boghiu le cere turiștilor să folosească parcările din oraș pentru a nu mai bloca Centru Istoric. Ieri, cartierul Șchei a fost blocat de sutele de mașini. Astăzi sunt așteptate noi blocaje în trafic.

Flavia Boghiu: „Cartierul Șchei nu poate face față unui flux atât de mare de mașini cum a fost cel de astăzi.

Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu, mesaj după ambuteiajul din Șchei și de pe Drumul Poienii 1 Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu, mesaj după ambuteiajul din Șchei și de pe Drumul Poienii 2 Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu, mesaj după ambuteiajul din Șchei și de pe Drumul Poienii 3

Fiind zile de concediu, oamenii s-au dus să se plimbe și să se relaxeze (sper, respectând distanțarea și măsurile de protecție) în Poiana Brașov și la Pietrele lui Solomon. Astfel, s-au generat blocaje pe străduțele înguste ale Șcheiului. Din păcate, astăzi, autobuzele 50, 51 și 52 au avut întârzieri de până la 30 de minute din cauza situației de mai sus.

 

Recomand turiștilor și brașovenilor ca pe viitor să folosească cu încredere transportul în comun, mai ales în zilele libere. Mașinile personale pot fi lăsate în parcările din jurul centrului istoric (cum ar fi cea de la Spitalul Regina Maria), tocmai pentru a evita aceste situații neplăcute pentru toată lumea: șoferi, turiști și, mai ales, locuitori ai Șcheiului.

Sursa foto: Electra Ghiza

Ionela Melnic: „Aici este vorba de o lipsă totala de viziune pentru gestionarea problemei de către administrația publică locală. Se știe de ani buni că această aglomerație se petrece în fiecare an de sărbători. De ce anul acesta ar fi fost altfel?

Ar fi trebuit sa fie permis accesul doar pt riverani si pt transportul in comun spre centru vechi. Poate până la Sărbătoarea Junilor veți identifica niște soluții mai pragmatice și veți implementa un plan pentru a se evita blocarea Scheiului si Centrului Vechi. Parcarea de la Regina Maria are aprox. 300 de locuri disponibile. E putin fata de cererea efectiva. Iar cu recomandări nu se rezolvă nimic cat timp nu se ofera alte solutii”.

Olivia Ioana: „Recomand închiderea accesului în Schei cu excepția riveranilor și suplimentarea masivă de autobuze.
Transportul în comun trebuie revizuit
Se circulă în autobuze pline, fără posibilitatea de a respecta normele în vigoare cu privire la măsurile luate împotriva pandemiei”.

Previous Story

(Video) George Boroda: „În Brașov am avut probabil cel mai frumos spectacol de artificii organizat la nivel național. Pe scurt, în 2 minute, a fost cam așa” :

Next Story

(Foto) Brașovul sufocat și gazat de autoturisme. „Tot centrul vechi este blocat de mașini, peste tot miroase a gaze de eșapament. Poate înțeleg adepții parcărilor gigant din centru că mașinile alea nu zboară pana la parcare, tot vor bloca înainte Maniu, 15 Nov, Lunga, De Mijloc, Mureșenilor”